Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

«Εφιάλτη» προβλέπει για την Ελλάδα η έκθεση της Prognos AG: «Επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα το 2034»!

«Το Ελληνικό χρέος θα φτάσει το 245% το 2022»

Η Ελλάδα μέχρι το 2022 θα έχει χρέος 245% και θα επιστρέψει στα προ κρίσης βιοτικά επίπεδα το 2034(!) σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση για το 2015 της ελβετικής εταιρείας Prognos AG, διαλύοντας την όποια ψευδαίσθηση που έχουν πολιτικοί, πολίτες, και "πιστοί" των Μνημονίων ότι η χώρα επέλεξε τον σωστό δρόμο στις 12 Ιουλίου συμφωνώντας σε ένα νέο επαίσχυντο Μνημόνιο.

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

«Η ελληνική οικονομία θα συρρικνώνεται κατά 0,8% ετησίως με ένα ποσοστό ανεργίας στα ύψη. Κι αυτό θα ισχύσει υπό το αισιόδοξο σενάριο ότι δεν πρόκειται να επισυμβούν άλλα σοκ και ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ».


Η παγκόσμια έκθεση για το 2015 της εταιρείας Prognos AG με έδρα τη Βασιλεία σε θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία και δημοσιοποιεί η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρει ένα μέλλον απιστευτου ζόφου για τον ελληνικό λαό μετά απο μια δεκαετία συνεχών εθνοκτόνων Μνημονίων.

Η έκθεση θεωρεί ότι η κρίση θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια ενώ ήδη έχει εξαθλιώσει και εξουθενώσει το σύνολο του ελληνικού λαού.

«Μέχρι τις αρχές του 2020 η ελληνική οικονομία θα συρρικνώνεται κατά 0,8% ετησίως με ένα ποσοστό ανεργίας στα ύψη. Κι αυτό θα ισχύσει υπό το αισιόδοξο σενάριο ότι δεν πρόκειται να επισυμβούν άλλα σοκ και ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ» αναφέρεται στην έκθεση. 

«Από το 2008 μέχρι σήμερα η αναλογία του χρέους στο ΑΕΠ της χώρας διπλασιάστηκε και έφτασε το 200%. Μέχρι το 2022 θα αγγίξει το 245%» προβλέπουν οι ερευνητές.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Prognos AG Μίχαελ Μπέμερ δηλώνει πεπεισμένος ότι «χωρίς πραγματικό κούρεμα χρέους η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της», αυτό δηλαδή που αρνείται το Βερολίνο και ο Γερμανό ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε.

"Χρειάζεται μια ακόμη γενιά μέχρις ότου οι Έλληνες βρεθούν στην ίδια θέση όπως και πριν την κρίση καθώς από το 2008 η χώρα έχει απολέσει το 1/3 της οικονομικής της ισχύος, σήμερα ένας στους 4 νέους είναι δηλωμένος άνεργος". 

Σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κάθε τόσο προβλέπει αισθητή βελτίωση της κατάστασης στην έκθεση προβλέπεται ότι μόνο τη δεκαετία του 2020 θα μπορέσει η Ελλάδα να αυξήσει το ΑΕΠ της πάνω από το 2% και να πορευτεί σε ένα σίγουρο δρόμο ανάπτυξης, ενώ μόλις το 2034 θα επιστρέψει στο επίπεδο προ της κρίσης!

Μέχρις ότου το ποσοστό ανεργίας κατέβει στο 10%, υψηλό θα περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια.

Και όλα αυτά με πολλά... αν!



ΠΗΓΗ: pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.