Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σε ποιο κόσμο ζει ο Αλέξης του «ΝΑΙ σε ΟΛΑ»;

Ο κ. Αλέξης Τσιπρας είναι καιρός να αποφασίσει πια τι ακριβώς θέλει να κάνει. Για να τον βοηθήσουμε όμως θα πρέπει να του εξηγήσουμε μόνο ένα:

Εάν νομίζει ότι θα συνεχίζει να κοροϊδεύει το πανελλήνιο, ότι θα παραμένει έτσι μόνιμος ένοικος του Μαξίμου και συγχρόνως θα αποθεώνεται όταν πηγαίνει σινεμά με την σύντροφό του Περιστέρα, είναι μακριά νυχτωμένος.

Θύμωσε ο Αλέξης γιατί το πολιτικό σύστημα, αυτό που έχουμε αυτό που μέρος του είναι και ο ίδιος δεν του έκανε το χατίρι. Να τους φωνάξει στο Προεδρικό, να του πουν Αλέξη συνέχισε να λες «Ναι σε Όλα» άλλαξε και την υπόλοιπη επίπλωση στο Μαξίμου και μείνε εκεί για πάντα…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Ο κ. Τσίπρας έχει μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Το «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» είχε ίσως ελπίδες επιτυχίας το 2010. Τότε που πήγε να το πει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά ο κ. Τσίπρας και οι οπαδοί του ξήλωναν τα μάρμαρα από την Πλατεία Συντάγματος και έκανε το Προξενιό με τους Παλαιοπασόκους που μυρίζονταν ότι έπρεπε να πηδήξουν σε άλλη βάρκα εξουσίας.

Το εσωκομματικό του πρόβλημα τον Ιούλιο το έκανε εθνικό θέμα και για να εξωπετάξει από την νομή της εξουσίας τους Λαφαζανηδες και την Ζωή, έπαιξε με το δημοψήφισμα την τύχη της χώρας κορώνα γράμματα.

Και τώρα το κυβερνητικό του πρόβλημα, με βουλευτές που δεν είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν τα πάντα για να μην χάσει την πολυθρόνα του Μαξίμου ο κ. Τσίπρας το μετατρέπει και πάλι σε Εθνικό πρόβλημα.

Απαιτώντας από τους άλλους να του κάνουν το καπρίτσιο.

Για πόσο θα συνεχίσει αυτό; Για πόσο νομίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα πείθει τον οποιοδήποτε ο κάθε Κατρούγκαλος που ξαφνικά ανακάλυψε τώρα που τα έδωσε όλα στους δανειστές ότι το Ασφαλιστικό είναι …εθνικό ζήτημα, γι’ αυτό πρέπει όλοι να υπογράψουν προκαταβολικά το «απαλλακτικό βούλευμα» για τον ίδιο και την κυβέρνηση του για το αποκρουστικότερο έγκλημα των τελευταίων ετών. Εις βάρος όχι μόνο των νυν συνταξιούχων αλλά και των μελλοντικών γενιών.

Είναι ο ίδιος που έκανε καριέρα και έβγαλε λεφτά ως δικηγόρος με διαπρύσια κηρύγματα για τα απαράγραπτα δίκαια των συνταξιούχων…

Όταν υπόσχονταν αυτός και ο αρχηγός του λαγούς και πετραχήλια. Και 13η σύνταξη, και επικουρικές. Τότε δεν ήταν εθνικό θέμα το Ασφαλιστικό;

Γιατί τελικά η ζημιά που έκανε το PSI του Βενιζέλου, μπορεί να αποτιμηθεί, αλλά η τερατώδης ζημία που προκαλεί η ανεύθυνη αριστεροδεξιά ήδη από το 2003 όταν τορπίλιζε την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού είναι ανυπολόγιστη.

Αν θεωρούν ότι όλα είναι εθνικά θέματα και δεν μπορούν να τα χειριστούν τότε ας πάρουν σύμβουλο τον Λεβέντη. Το είπε ο άνθρωπος… Κάντε οικουμενική να γλυτώσετε και εσείς, ίσως γλυτώσουμε κι εμείς… Αν η πρόταση του κ. Τσίπρα για διακομματικές επιτροπές για το ασφαλιστικό ήταν ειλικρινής, ας τις έκανε πριν την “λευκή σημαία” του Κατρουγκαλου και της κυβέρνησης του. Τώρα είναι αργά. Τους πήραν όλοι χαμπάρι.

Κι αν δεν μπορεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν καταδικάστηκε ούτε γεννήθηκε καταδικασμένος να είναι πρωθυπουργός.

Νομίζει ο κ. Τσιπρας ότι έγινε Παπανδρέου, προφανώς τον Γιώργο Παπανδρέου είχε στο μυαλό του.

Και πιστεύει ότι αν κάνει αυτό που δεν έκανε ο Γιώργος το 2010, να καταπιεί με την μια το πικρό ποτήρι του Α΄ Μνημονίου και να έχει χρόνο μετα να επωφεληθεί από την ανάκαμψη, θα κάνει την …έκπληξη!

Έτσι τώρα ξεκίνησε με το «ΝΑΙ σε ΟΛΑ», στα δυο, στα τέσσερα, στο ένα πόδι… Φεύγουν οι Τροϊκανοί από την Ελλάδα και ακόμη ακούς να φωνάζουν «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» στο Μάξιμου…

Τέτοιο πρόθυμο δεν θα ξαναβρούν και ο κ. Τσιπρας έτσι ελπίζει ότι αποκτώντας την εύνοια της Μερκελ, αν η κυβέρνηση του καταπιεί κάθε τελεσίγραφο των δανειστών θα προλάβει να μπει καβάλα στην ανάπτυξη και να είναι ο πρωθυπουργός της επομένης δεκαετίας.

Έτσι είναι, άμα έτσι νομίζει…

Απλώς ας έχει υπόψη του ότι ούτε η κ. Μέρκελ πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και έναν φόρο κάθε μήνα, ούτε ο κ. Ολαντ είναι άνεργος ούτε ο κ. Ντάισεμπλουμ συνταξιούχος…


ΠΗΓΗ: mignatiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.