Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Φίλα προσκείμενοι δημοσιογραφούντες κύκλοι στον δήμαρχο, λοιδορούν και ειρωνεύονται…

«Μία από τις πιο σοβαρές διαδικασίες των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρούμε ότι αποτελεί η διαδικασία ελέγχου μέσα από την διεξαγωγή ερωτήσεων της δημοτικής αρχής, αλλά και ανάδειξης των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Η ειρωνεία και η λοιδορία ορισμένων δημοσιογραφούντων κύκλων και ραδιοφωνικών σταθμών, που συμπτωματικά τυχαίνει να διάκεινται φιλικά προς τον κ. Δήμαρχο, που αυτοαναγορευμένοι προφανώς σε δημόσιους λογοκριτές, γιατί δεν επιθυμούν να ασκούμε «ενοχλητική» αντιπολίτευση και έλεγχο και που προφανώς θορυβούνται και παρομοιάζουν τη διεξαγωγή της διαδικασίας αυτής με «κουβέντες καφενείου», στοχεύει κατά την άποψή μας ξεκάθαρα στη συνολική απαξίωση της θεσμικής λειτουργία του δημοτικού μας συμβουλίου.


Σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική μας παράταξη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέδειξε αλλά και αναζήτησε απαντήσεις για τα παρακάτω ζητήματα που θεωρήσαμε ότι απασχολούν τους πολίτες και την τοπική κοινωνία:
1)Πρότεινε να υπάρξει απόφαση του Δήμου για την μετονομασία του Αθλητικού Κέντρου Μπάρας σε Δημοτικό Γυμναστήριο «Θεοφάνης Φόρος», ως ελάχιστη απόδοση τιμής στην μνήμη ενός πραγματικού εργάτη του αθλητισμού και του μπάσκετ, αφού τα τελευταία 25 χρόνια ο πρόσφατα αδικοχαμένος Φάνης Φόρος συνέβαλλε τα μέγιστα στην προώθηση του αθλήματος μέσα από την ανάδειξη πολλών αυθεντικών ταλέντων από τις μικρές ηλικίες.

Σε αυτήν την πρότασή μας, ενώ θεωρούσαμε ότι θα συναντούσε την ομόθυμη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, ώστε ο Δήμος να αποδείξει ότι ξέρει να τιμά την προσφορά όχι μόνο των αξιωματούχων, αλλά και των πραγματικά εργατών της ζωής, δυστυχώς υπήρξε εκ μέρους του Δημάρχου μια μάλλον «ψυχρή» αντιμετώπιση, γεγονός που μας υποχρεώνει να επαναφέρουμε την πρότασή μας μέσω πλέον της προβλεπόμενης από τον κανονισμό διαδικασίας, ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση του Δήμου.

2)Αναδείξαμε το καθεστώς της διαχείρισης των δημοτικών κοιμητηρίων, αφού η απουσία παντελώς της παρέμβασης του Δήμου και η ανοχή των τελευταίων δημοτικών αρχών, παρέχει τη δυνατότητα σε ένα παρασιτικό κύκλωμα και σε πρόσωπα εκτός ή εντός του δημοτικού οργανισμού να «δραστηριοποιούνται» και να κερδοσκοπούν εκμεταλλευόμενα ασύστολα την πίστη και τον πόνο των πολιτών για την απώλεια των προσφιλών τους προσώπων.

3)Παράλληλα αναζητήσαμε τη θέση της δημοτικής αρχής για ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, όπως αυτό της αποτέφρωσης  των νεκρών, σε ένα ζήτημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προοδευτική αντιμετώπιση πληθώρας προβλημάτων συνειδησιακής, θρησκευτικής αλλά και χωροταξικής αντιμετώπισης εκσυγχρονισμού της διαδικασίας της ταφής των νεκρών, αφού πλέον υπάρχει η νομοθετική ρύθμισή του, μέσα από τις διατάξεις των άρθρων 48 και 49 του νόμου 4277/2014.

Και σε αυτό το ζήτημα συναντήσαμε τη αδιάφορη αντιμετώπιση εκ μέρους του κ. Δημάρχου, που όπως φαίνεται δεν σκοπεύει να αναλάβει καμία σχετική πρωτοβουλία, παρά τα όσα προεκλογικά υπόσχονταν, προφανώς επειδή δεν του το επιτρέπουν οι στενές του σχέσεις με την ηγεσία της τοπικής εκκλησίας.
Αντίθετα από την πλευρά μας και σε συνεννόηση με ενδιαφερόμενους φορείς, στην αρχή του νέου έτους σκοπεύουμε να εισάγουμε για ψήφιση σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, ευελπιστώντας ότι θα έχουμε μαζί μας την πλειοψηφία της συνειδησιακής κρίσης της πλειοψηφίας των συναδέλφων, ανεξαρτήτως πολιτικών ή παραταξιακών εντάξεων.

4)Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα του οχήματος χωρίς οδηγό, ενδεχόμενο που είχαμε επισημάνει έγκαιρα και δημόσια, όταν όλοι πανηγύριζαν για το «καινοτόμο» χαρακτήρα του εγχειρήματος, ζητήσαμε να λάβουμε διαβεβαιώσεις από τη δημοτική αρχή ότι θα υπάρξει δέσμευση των τεχνικών του προγράμματος ότι δεν θα υπάρξει πιθανότητα να ξανασυμβεί και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία του οχήματος.

Θεωρούμε το ατύχημα ως σημαντική ένδειξη αστοχίας του όλου προγράμματος και ως ένα «προειδοποιητικό» γεγονός για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και απαιτούμε να ληφθούν οι δέουσες τεχνικές ή πολιτικές αποφάσεις για την αποφυγή παρόμοιων ή σοβαρότερων περιστατικών στο μέλλον.

Η απάντηση του κ. Δημάρχου κρίνουμε ότι ήταν απόλυτα αναντίστοιχη της σοβαρότητας του θέματος, προσχηματική και αφοριστική, αφού επικαλέστηκε παρόμοια περιστατικά με τροχοφόρα οχήματα που έχουν οδηγό, λησμονώντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος ενώ καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν επιβαίνοντας στο όχημα, ταυτόχρονα όμως και σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη που ενέκρινε η πλειοψηφία, απεκδύεται των όποιων ευθυνών του απέναντι στους επιβάτες, μεταθέτοντας σε αυτούς την ευθύνη για την οδική τους ασφάλεια!!!

5)Χαρακτηριστικό επίσης της σοβαρότητας του πως αντιμετωπίζει τα δημόσια ζητήματα του Δήμου, η δημοτική πλειοψηφία είναι και η τύχη ενός άλλου εφευρήματος της, του «φωτοβολταϊκού δέντρου», το οποίο ενώ αποφάσισε να το τοποθετήσει μέχρι τις 28/2/2016 στην κεντρική πλατεία, γεγονός στο οποίο είχαμε αντιδράσει, στη συνέχεια και εξ αιτίας της αρχιερατικής εγκατάστασης του νέου μητροπολίτη το απέσυρε, με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε ένα βράδυ, παραβιάζοντας στην ουσία την απόφαση του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου, επειδή αυτό το απαίτησε προφανώς η ηγεσία της τοπικής εκκλησίας, ώστε ανεμπόδιστα να διεξαχθεί η τελετή. Η υπαγωγή των αποφάσεων συλλογικών οργάνων σε κελεύσματα τρίτων ασφαλώς και δεν αποτελεί θετική ένδειξη για τη λειτουργία της δημοκρατίας στο Δήμο».

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.