Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πληρώνεται το περσινό επίδομα θέρμανσης

Και ξαφνικά το κράτος αρχίζει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Οφειλές προς πολίτες και νοικοκυριά αρχίζουν να εξοφλούνται. 
Η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από εκατομμύρια πολίτες και η καταβολή αυξημένου ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι οι βασικές αιτίες που αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα τα έσοδα του κράτους κατά περίπου 4,2 δισ. ευρώ και, ενώ ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει τη δόση των 2 δισ. ευρώ από την Ευρώπη,
έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για να πληρωθούν πριν από λίγες ημέρες οι μισθοί και οι συντάξεις και να καλύψει εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με επιδόματα και πληρωμές προς τρίτους.

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών αύριο Παρασκευή θα πληρώσει περίπου 30 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που έχουν υποβάλει αιτήσεις από πέρυσι και μέχρι στιγμής είτε έχουν εισπράξει μέρος του επιδόματος είτε τίποτα. 
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που είχαν προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ από τη συγκεκριμένη επιδότηση. Η τελευταία δόση του περσινού επιδόματος πετρελαίου θα ανέλθει κατά μέσον όρο στα 120 ευρώ, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και άλλη μία πληρωμή που αφορά εκκρεμείς διασταυρώσεις τιμολογίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.