Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Αφού οι κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται την οργή των αγροτών εκ του μακρόθεν ήρθε η ώρα να νιώσουν την καυτή ανάσα των εξεγερμένων αγροτών εκ του σύνεγγυς. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, κατά τους ίδιους τους επαγγελματίες της αγροτικής οικονομίας, αυτό να γίνει στην… έδρα των πολιτικών και λίγα μέτρα από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκεί όπου ψηφίζονται μέτρα – ταφόπλακα, όπως λένε, για γεωργούς και κτηνοτρόφους σε φορολογία και ασφαλιστικό.

Πρώτο βήµα, για να γίνει αυτό, κατά τους εκπροσώπους των αγροτών, δεν είναι άλλο από την πραγματοποίηση ενός
δυναμικού συλλαλητηρίου στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα.

Αν και δεν επετεύχθη τελικά η κοινή κάθοδος όλων των δυνάμεών τους στην κινητοποίηση της Αθήνας, ωστόσο η ημερομηνία αποτέλεσε κοινή συνιστώσα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Πρωτοβουλία Αγροτών, με τους 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα θα αποφασίσει την Κυριακή στη Βέροια την ώρα συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στην Αθήνα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Ημερομηνία της κινητοποίησης ορίστηκε η 18η Νοεμβρίου, έπειτα από την επιμονή των Κρητικών, οι οποίοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις αντιδράσεις, κάτι άλλωστε που φάνηκε από την δυναμική κινητοποίηση που κατέληξε σε µμηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου, προ ολίγων ημερών. Αλλά και εξαιτίας της πρόκλησης που εισέπραξαν οι αγρότες από το υπουργείο Οικονομικών στα μέσα της εβδομάδας, ότι δήθεν οι περισσότεροι δηλώνουν μικρά εισοδήματα στην εφορία και άρα δεν πρέπει να διαμαρτύρονται.


Αυτή φαίνεται να είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την Επιτροπή Αγώνα Κρήτης, οι αγρότες της οποίας είχαν δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και των δυνάμεων της Πρωτοβουλίας Αγροτών, των αγροτών της Πελοποννήσου, της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, των Νέων Αγροτών, των βιοκαλλιεργητών, της επιτροπής συνεταιριστών, της επιτροπής αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία και άλλων σχημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.