Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Υποκριτές και τιμωροί: Όταν οι άνθρωποι δεν μετράμε, είμαστε απλά αριθμοί

Νόμιζα ότι η υποκρισία ήταν γνώρισμα και χαρακτηριστικό μόνο όσων ασχολούνται με την πολιτική και τη διπλωματία.

Ανατρέχοντας στην πρόσφατη Ιστορία, όμως, και έχοντας αποκτήσει μια μικρή εμπειρία στα μυστικά των οικονομικών εγκεφάλων του πλανήτη, κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν χωράει τίποτα μπροστά στο κέρδος, στην προστασία του καπιταλιστικού ονείρου και στην ανεπάρκειά τους. Εμείς οι άνθρωποι δεν μετράμε, είμαστε απλώς αριθμοί.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η χώρα μας φτάνει από μέρα σε μέρα στα όριά της. Στο ΔΝΤ υπολογίζουν ότι τα μετρητά τελειώνουν την πρώτη εβδομάδα Δεκεμ­βρίου και υποστηρίζουν ότι τα περιθώρια είναι μηδενικά.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ έπρεπε να έχει προχωρήσει αρκετά, καθυστερεί και εκφράζονται φόβοι ότι το χρονοδιάγραμμα της 31ης Δεκεμβρίου έχει ήδη ξεπεραστεί.

Ο ελληνικός λαός ούτε αντέχει, ούτε μπορεί, ούτε έχει άλλα χρήματα στα… μπαούλα, όπως ισχυρίστηκε αξιωματούχος που γνωρίζει τις σκέψεις των στελεχών των δανειστών. Δεν χρειάζεται να περιγράψω την τραγική κατάσταση της Ελλάδας. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι έχουμε επηρεαστεί.

Μετά την προσφυγική κρίση που ξέσπασε το καλοκαίρι και εξελίσσεται σε καθημερινή τραγωδία, ήμουν βέβαιος πως οι δανειστές και οι υπόλοιποι ξένοι που εμμέσως ή αμέσως έχουν σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, θα αναθεωρούσαν τις απόψεις τους και θα αποδέχονταν μια ελάφρυνση της σκληρότητας που διακατέχει το πρόγραμμα και τα μέτρα τους. Οι υποθέσεις της Ιορδανίας και των αφρικανικών χωρών που είχαν πληγεί από τον ιό του Εμπολα ήταν χαρακτηριστικές.
Οταν η κ. Λαγκάρντ έγραψε στο μπλογκ της για την προσφυγική τραγωδία, αναθαρρήσαμε, αν και από την εμπειρία μας γνωρίζαμε ότι μετρούν κάθε λέξη πριν τη δημοσιεύσουν. Άρα το γεγονός ότι δεν ανέφερε καν την Ελλάδα, που έχει επηρεαστεί όσο καμία άλλη χώρα, έπρεπε να μας υποψιάσει και να μας προβληματίσει.

Η απογοήτευση από τη συμπεριφορά των δανειστών είναι τεράστια. Κάποιος -και ίσως να έχει δίκιο? θα αναρωτηθεί: «Μα είσαι τόσο αφελής ύστερα από τόσα χρόνια κάλυψης της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Ουάσιγκτον»;

Δεν είναι αυτό. Είναι η υποκρισία που κυριαρχεί σε αυτούς τους ανθρώπους που με ενοχλεί, το ψέμα αλλά και το μίσος που δείχνουν οι δανειστές -ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι- απέναντι στην Ελλάδα. Η τιμωρία κράτησε πολύ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Διαφορετικά και θα μας διώξουν από το ευρώ και θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να «δανειστεί» τις καταθέσεις των πολιτών…


ΠΗΓΗ: mignatiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.