Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Το χαράτσι "επιστρέφει"... μέσω Αρείου Πάγου!


Παρά την απόφαση του Πρωτομελούς Πρωτοδικείου, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να συνεχιστεί η συνείσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ (χαρατσιού) με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και επί τούτου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΗ, απ' όπου έγινε γνωστό ότι, το ελληνικό δημόσιο θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και αναίρεση της απόφασης ώστε να εκδικαστεί κατευθείαν από τον Άρειο Πάγο.


Το υπουργείο Οικονομικών «ποντάρει» στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματική τη συνείσπραξη του φόρου με τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ για την ώρα και λόγω της αίτησης αναστολής, επιθυμεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή του χαρατσιού.

Εντούτοις, ακόμη υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα όπως το αν θα ζητηθεί γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αν μπορεί να στέλνει ή όχι η ΔΕΗ τους λογαριασμούς με το χαράτσι, ενώ πρέπει να διευκρινισθεί αν η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρεται μόνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με άλλα λόγια, αν αφορά και ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων οι λογαριασμοί ρεύματος εκδίδονται από άλλους ιδιώτες παρόχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.