Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Χιλιάδες στο Σύνταγμα εναντίον του πολυνομοσχεδίου

Στην πρώτη της, ουσιαστικά, δοκιμασία στη Βουλή μετά την εκλογική της νίκη στις 20 Σεπτεμβρίου με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιέχει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα του νέου Μνημονίου, η κυβέρνηση είδε να διαδηλώνουν εναντίον της χιλιάδες εργαζόμενοι.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Πλατεία Συντάγματος, τη στιγμή που λίγα μέτρα μακριά στο ελληνικό κοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου επιχειρηματολογούσαν υπέρ ή εναντίον του πολυνομοσχεδίου.


Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ, που είναι το συνδικάτο όλων των ενώσεων των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ενσωματώθηκαν σε αυτό και οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίες του ΠΑΜΕ, του εργατικού συνδικάτου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα στην Πλατεία Ομονοίας.

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν εναντίον του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι με αυτό «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα».

Ο συνδικαλιστικός φορέας «ομπρέλα» όλων των δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει ότι το πολυνομοσχέδιο «περιλαμβάνει εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των `διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων` που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, και πολλούς άλλους τομείς».

Το ΠΑΜΕ από τη μεριά του μίλησε για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα. Και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο, δεν είναι παρά η αρχή της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα.


«Αποτελούν πραγματική αιτία πολέμου και η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και το φορολογικό και τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ανεργία, που έχει πάρει τα ύψη», ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουστούμπας, που ήταν στο συλλαλητήριο πριν μεταβεί στη Βουλή για να παρουσιάσει και εκεί τις θέσεις του κόμματός του.

ΠΗΓΗ: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.