Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Το τελευταίο “Μεγάλο Κόλπο” για τον Αλέξη… Που τα κάνει όλα με ένα Νόμο…



Ο Αλέξης Τσιπρας και όλη η ομάδα του στήριξαν μια πολιτική καριέρα, ένα γιουρούσι στην Εξουσία, με μια μεγάλη απάτη και το αξέχαστο σύνθημα: «θα καταργήσω όλα τα Μνημόνια, με έναν νόμο».

Και τελικά καταλήξαμε με «Έναν νόμο να μας φορτώνει νέο Μνημόνιο» (σ.σ. συν τις δεκάδες ντροπολογίες σαν αυτή που αμνηστεύει τον Γιώργο Σταθάκη για το σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο και βολεύει τα υπόλοιπα ρουσφέτια της νέας εξουσίας).

Το μόνο που δεν είπε ακόμη ο κ. Τσιπρας είναι ότι στις 20 Σεπτεμβρίου ο «λαός μίλησε» και του έδωσε εντολή να φέρει το νέο Μνημόνιο με έναν νόμο.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Άκουσα με προσοχή τον πρωθυπουργό σε αυτή την θλιβερή παράσταση μπροστά στους βουλευτές του που δεν είχαν το κουράγιο ούτε ένα χαλαρό χειροκρότημα να του δώσουν, να μιλά για τα «θαύματα» που πέτυχε, για τις επιτυχίες για το success story που το αμφισβητούν οι μοχθηροί αντίπαλοι και δεν το αντιλαμβάνονται οι άθλιοι ιθαγενείς και υπήκοοι του.


Ο κ. Τσιπρας επαναλαμβάνει διαρκώς ψευδόμενος ότι τον Σεπτέμβριο ο λαός του έδωσε λευκή επιταγή και ενέκρινε το Μνημόνιο του.

Με θράσος η κυβέρνηση τρίβει στην μούρη ενός δεινοπαθούντος λαού την ψήφο του Σεπτεμβρίου: μην μιλάτε, τα ψηφίσατε όλα τον Σεπτέμβριο.

Είναι όμως έτσι;

Ποιος εξήγησε αναλυτικά για την εθνική σύνταξη που ακόμη παίζει στα τέσσερα κατοστάρικα; Ποιος είπε ότι τα κόκκινα δάνεια θα πάνε στα κοράκια; Ποιος είπε ότι το αφορολόγητο θα πάει στα 8 χιλιαρικα και κάτι ψιλά; Ποιος είπε ότι η φορολόγηση των μικρών επιχειρήσεων θα πάει από το 26% στο 29%; Ποιος είπε ότι ο ΦΠΑ θα πάει στο 24%;

Και κυρίως ΠΟΙΟΣ ενημέρωσε ότι ψηφίζοντας τον κ. Τσιπρα και τον κ. Καμμενο τον Σεπτέμβριο, ενέκρινε ένα πρόγραμμα που προέβλεπε πρόσθετα μέτρα, κόφτες μισθών και δαπανών; Ένα Τέταρτο Μνημόνιο; Οι καλοπροαίρετοι πίστεψαν ότι ψηφίζοντας τον κ. Τσιπρα και τον κ. Καμμενο, αυτό το πάρα – (πολιτική) φύσιν δίδυμο θα είχαν ένα χαλαρό Μνημόνιο που θα ξεθώριαζε σταδιακά καθώς θα έμπαινε σε τροχιά το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Θυμάστε; Εκείνο το πρόγραμμα που παρουσίαζε ο κ. Τσιπρας, κοστολογούσε ο κ. Δραγασακης και στήριζε ο κ. Χαϊκάλης…

Λοιπόν ο θίασος έδωσε την παράσταση έκοψε τα εισιτήρια του και πλησιάζει η ώρα του φινάλε. Ο κ. Τσιπρας ετοιμάζεται για το τελευταίο μεγάλο κόλπο. Ο κ. Τσιπρας μόνος πια, μην έχοντας καν τον Βαρουφάκη από τον οποίο αντλούσε αυτοπεποίθηση και «ιδέες», πρέπει τώρα να κτυπά στην πλάτη τον κ. Τσακαλωτο και τα 53 παλικάρια του σπρώχνοντας τους χιλιόμετρα πίσω από τις κόκκινες γραμμές τους.

Και να τους εξηγεί ότι δεν έχει σημασία. Οι Ελληνες απέδειξαν πόσο ηλίθιοι είναι… Πρέπει να δικαιολογήσει τώρα το πώς κατόρθωσε μέσα σε έναν χρόνο να φορέσει το φέσι των δυο Μνημονίων. Γιατί πια είναι σαφές: αυτό που οι δανειστές είχαν υποσχεθεί το 2012 και σχεδόν ηταν έτοιμοι να υλοποιήσουν το 2015 (πριν τις εκλογές) για αναδιάρθρωση του χρέους, τώρα θα εμφανίσει στην καλύτερη περίπτωση το reprofiling του χρέους και θα το πληρώσουμε με αιματηρές θυσίες, με ένα Τεταρτο Μνημονιο Διαρκείας.

Το Μεγάλο Κολπο είναι απλό και εχει δοκιμασθεί ξανά. Οπως τότε που μας υποχρέωσαν να καταπιούμε το Τρίτο Μνημόνιο, γιατί όπως μας είπαν ηταν το καλύτερο αποτέλεσμα που κατέληξε η υπερπροσπάθεια του Αλέξη Τσιπρα με την 17ωρη διαπραγμάτευση…

Τώρα θα ακούσουμε πάλι το ίδιο. Με την διαφορά ότι θέλουν να μας πείσουν ότι αφού ο κ. Τσιπρας δεν κατόρθωσε κάτι καλύτερο μετα από έναν χρόνο “διαπραγμάτευσης”, κανείς δεν θα μπορούσε καλύτερα. Γι’ αυτό μας ζητά να υποδεχθούμε πανηγυρικά το Τέταρτο Μνημόνιο του…

Ελπίζοντας ότι θα κάνει ένα ακόμη ρεσάλτο στην λογική μας, παραμένοντας μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία… Αδιαφορώντας για το σχεδόν άψυχο κορμί που του έμεινε στα χέρια. Το πτώμα που λέγεται Ελλάδα…


ΠΗΓΗ:mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.