Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ)




Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, όπως και ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχονται από την Κυβέρνηση, η οποία με το νέο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, καταργεί το Αγγελιόσημο και ενοποιεί το υγιές ασφαλιστικό ταμείο μας (ΕΤΑΠ ΜΜΕ), εντάσσοντας το στον Ε.Φ.Κ.Α. με κύριο και μοναδικό στόχο την υφαρπαγή των αποθεματικών του, ύψους περίπου 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου θα είναι ολέθρια για τον δημοσιογραφικό κλάδο και την ανεξαρτησία του από την εξουσία, καθώς οδηγούμαστε άμεσα στην κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της μισθωτής εργασίας, τη βάναυση προσβολή ατομικών δικαιωμάτων και την μετατροπή του συντάκτη σε έμπορο ή πλασιέ ειδήσεων. 

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Το Πασχαλινό ωράριο των Τρικαλινών καταστημάτων



Από το Σάββατο 23 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 2 Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στα Τρίκαλα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Το ωράριο έχεις ως εξής: 

Σάββατο 23/4/2016: 8:30-15:00

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

«Ελλοχεύει ο κίνδυνος να βιώσουμε αυτό που κατήγγειλε ο Όργουελ;»

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο επί εικοσαετία διευθυντής της «Le Monde diplomatique», Ιγνάσιο Ραμονέ, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα Publico. Την ευκαιρία για την συνέντευξη έδωσε το καινούργιο βιβλίο του «Η αυτοκρατορία της Επιτήρησης», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Galilée τον περασμένο Νοέμβριο. Την συνέντευξη πήραν οι δημοσιογράφοι Sergio Leon και Maria de Delas.


Μπορεί κανείς να πει ότι το Διαδίκτυο μας έχει απελευθερώσει;

Το Διαδίκτυο έχει διευρύνει την περίμετρο της ελευθερίας μας. Η πρόσβαση σε αυτό είναι, από κοινωνικής άποψης, δικαίωμα. Ό,τι ακριβώς το νερό ή ο ηλεκτρισμός, δηλαδή δικαίωμα όχι ανθρώπινο αλλά κοινωνικό, ένα δικαίωμα «εφοδιασμού». O Μαρκ Ζούκεμπεργκ (σ.σ. ιδρυτής του Facebook) και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών εταιρειών στο Διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα έχει δικαίωμα πρόσβασης στο Διαδίκτυο και ότι είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλους. Αυτό είναι καλό, γιατί προϋποθέτει σειρά υποδομών. Παρ’ όλα αυτά, είναι εύκολο να υποψιαστεί κανείς ότι δεν πρόκειται για πολύ γενναιόδωρη πρόταση. Όταν οι γίγαντες του Διαδικτύου που σήμερα το μονοπωλούν υπερασπίζονται τη συγκεκριμένη ιδέα, το κάνουν με την πρόθεση να διευρύνουν την αγορά τους: όσοι περισσότεροι πελάτες, τόσος περισσότερος τζίρος.

Τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου



Tην Κυριακή 17 Απριλίου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας.

Ακόμα και σήμερα, οι διαχρονικές του επιτυχίες "Θες", "Σβήσε το φεγγάρι", "Απόψε χάσαμε κι οι δυο" ξεσηκώνουν το κοινό στο άκουσμά τους.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1948 στην Αγία Μονή, μια συνοικία στα Τρίκαλα, απ' όπου καταγόταν η μητέρα του. Τον πατέρα τον γνώρισε στα 29 του χρόνια.

Μέχρι τα 16, όταν ήρθε στα χέρια του ένα γράμμα που ανέφερε πως ο πατέρας του ζει στη Ρουμανία, νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον Εμφύλιο Πόλεμο.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος βγήκε από μικρός στη βιοπάλη, για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του. Δούλευε τα καλοκαίρια, αρχικά ως σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του και έπειτα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Το 1964, μετά την τρίτη γυμνασίου, μετακόμισε στην Αθήνα, σπίτι του θείου του στην Αχαρνών και πριν ακόμα τελειώσει το σχολείο ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδιστής. Πολιτικοποιημένος από έφηβος, οργανώθηκε στη Νεολαία των Λαμπράκηδων. Μάλιστα, δεχόταν απειλές ότι δεν θα τον άφηναν να σπουδάσει λόγω των αριστερών του καταβολών.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Τσίπρας: Μέρκελ και ξερό ψωμί!



Άρχοντας ο Αλέξης! Δεν πάνε να λένε οι Αμερικάνοι μέσω του ΔΝΤ ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος, αν δεν «κουρευτεί», δεν είναι βιώσιμο! Βράχος ο Έλληνας πρωθυπουργός! «Τι ακριβώς θέλουν (σ.σ. αυτοί του ΔΝΤ); Να προσχωρήσουμε στην άποψη που λέει: κούρεμα του χρέους με κάθε κόστος;» αναρωτήθηκε ο «βράχος» και «έφτυσε» κατάμουτρα τους Αμερικάνους και όλο το σκυλολόι που τους υπηρετεί. Αντιθέτως, ο Αλέξης έκανε μια σύσκεψη στο Μαξίμου και έπειτα έδωσε εντολή στην κυβερνητική εκπρόσωπο να κάνει την ακόλουθη δήλωση, η οποία φυσικά θα μείνει στην ιστορία:
Του Γιώργου Δελαστίκ

«Ο πολύς κ. Τόμσεν (σ.σ. υπενθυμίζουμε ότι ο Πολ Τόμσεν είναι ο επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ) ήθελε να επιβάλει τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ όχι μόνο στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά ακόμα και στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ»! Θεέ και Κύριε,

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δασκάλου που ασελγούσε σε παιδιά



Ύστερα από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 53χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 29 Μαΐου 2015 στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων από το Τμήμα Ασφάλειας, για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό που συνελήφθη μετά από καταγγελίες των γονιών των κοριτσιών. 

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας «στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών από γονείς ανηλίκων διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος οκτώ ανηλίκων. 

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Παπακώστα του Κωνσταντίνου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 23.08.1963 στη Λαμία. 

Μία εκδοχή για το μέλλον της Ελλάδας: Υπάρχει όντως σχέδιο εναντίον του Ελληνισμού;



Δεν είναι μήτε φαντασία μήτε παράκρουση η ιδέα (αλλά και η βεβαιότητα) πως υπάρχει προ πολλού ένα σχέδιο καταβαράθρωσης όλου του ελληνικού κόσμου – στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Και τα γεγονότα ως τώρα μάλλον το επιβεβαιώνουν.

Το σχέδιο πρέπει να έχει αρχίσει περίπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80, με το πρώτο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τις αντιαμερικανικές «κορώνες» με τις οποίες άφθονα συνοδευόταν και οι οποίες θα μπορούσαν σιγά-σιγά να «διαφθείρουν» τον ελληνικό λαό, «ταγμένο» στο δυτικό άρμα (ποιός είπε: Ανήκομεν στην Δύση;!), και να τον στρέψει προς ανατολάς, με όλες τις συνέπειες που θα προέκυπταν.

Του Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Έτσι, αργά αλλά σίγουρα, και μόνο με οικονομικά μέσα (τώρα πια τόσο εξελίχθηκε το «σύστημα», που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς όπλα για να διαλύσεις ένα κράτος και έναν λαό:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Η απόλυτη καταστροφή για τους γαλακτοπαραγωγούς!



Το φθινόπωρο του 2014 ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας της Θεσσαλίας , η οποία αποτελεί την πιο δυναμική περιοχή στην τυροκομία στη χώρα αλλά και πολύ δυναμική στην παραγωγή αγελαδινού γάλακτος και γιαούρτης, είχα στηρίξει μεγάλο μέρος της εισήγησής μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην δημιουργία εργαλείων για την ενίσχυση του κλάδου. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με κάλεσε τον Νοέμβριο του 2014, στην Κομοτηνή σε ένα μεγάλο συνέδριο όπου ανέπτυξα την αναγκαιότητα στήριξης του κλάδου.

Του Δημήτρη Κουρέτα

Έτσι τον περασμένο Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε το ακόλουθο γράμμα σε μένα που έλεγε τα εξής:

Πλήγμα στη διαφάνεια η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των διακηρύξεων και προκηρύξεων



Την έντονη αντίθεσή του στην κατάργηση της υποχρέωσης δημοσιεύσεων στον περιφερειακό Τύπο των διακηρύξεων και προκηρύξεων, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τις «συμβάσεις παραχώρησης έργων και υπηρεσιών», εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Η συγκεκριμένη πρόβλεψη θα πλήξει καίρια τον περιφερειακό Τύπο, που ήδη βιώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της πολύχρονης κρίσης και θα προσθέσει εκατοντάδες εργαζόμενους στα ΜΜΕ στη στρατιά των ανέργων του χώρου της Ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, θα πληγούν βασικές αρχές της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, στερώντας από τους πολίτες της Περιφέρειας, που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, το δικαίωμα της πληροφόρησης για αποφάσεις και ενέργειες της κεντρικής, περιφερειακής ή τοπικής διοίκησης.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Αριστερο-δεξιοί έτοιμοι για …όλα! “Υπερήφανο” σύνθημά τους «για την καρέκλα ρε γαμώτο»…



Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν είναι η πρώτη στην ιστορία της χώρας που δείχνει αδύναμη να κυβερνήσει, αδύναμη να διαχειριστεί τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν είναι η πρώτη που συνθηκολογεί, καταθέτει τα όπλα και παραδίδει την χώρα στους «εχθρούς» της και με περισσό θράσος απαιτεί να την δοξάσουμε κιόλας επειδή …προσπάθησε.

Αλλά ακόμη και οι χειρότερες κυβερνήσεις αυτής της χώρας είχαν μια ελάχιστη …τσίπα. Έδιναν έστω και προσχηματικά την μάχη για την πατρίδα. Την μάχη για την φανέλα…

Για την Ελλάδα ρε γαμωτο…

Εδώ και μήνες βιώνουμε κάτι το διαφορετικό. Μια κυβέρνηση που δίνει τον αγώνα μόνο για την πάρτη της.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Πατρίδα έγινε το Κόμμα, σημαία έγιναν τα οφίτσια, φλάμπουρα τα υπουργιλίκια. Η χώρα και οι δυνάμεις της θυσιάζονται απλώς και μόνο για να συνεχίσει να στριμώχνει ο Φίλης το κορμί του στην υπουργική πολυθρόνα,