Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

“Η Ευρώπη ποδοπατά τις αξίες και τις ανθρώπινες ζωές”, δηλώνει η Βανέσα Ρεντγκρέιβ



Δριμύ κατηγορώ ενάντια στην Ευρώπη που «ποδοπατά τις αξίες και τις ανθρώπινες ζωές» και δεν εξασφαλίζει στους πρόσφυγες ασφαλές και νόμιμο πέρασμα, εξαπολύει η σπουδαία Βρετανή ηθοποιός και ακτιβίστρια, Βανέσα Ρεντγκρέιβ σε αποκλειστική συνέντευξη της για το προσφυγικό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η κ. Ρεντγκρέιβ συνάντησε για ακόμα μία φορά πρόσφυγες και συνομίλησε με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τους τρόπους αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

«Έχω περάσει πολύ χρόνο στη ζωή μου με τους πρόσφυγες», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Όμως ποτέ δεν ονειρεύτηκα όταν ήμουν νέα ότι θα βλέπω ανθρώπινα όντα να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από πολεμικές δυνάμεις ή κυβερνήσεις που ρίχνουν βόμβες, χωρίς να σκέφτονται αυτούς που υποφέρουν. Αυτές οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι καταστρέφουν τα σπίτια τους και το μέλλον τους», εξομολογείται.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κώστας Βίρβος: Αυθεντικός εκφραστής της ψυχής του λαού



Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1926

Στις 29 Μαρτίου 1926, γεννήθηκε στα Τρίκαλα ο Κώστας Βίρβος, σπουδαίος στιχουργός, ένας γνήσιος λαϊκός ποιητής, δοκιμασμένος αγωνιστής της Αριστεράς και αυθεντικός εκφραστής της ψυχής του λαού μας.

Ο πατέρας του, πλούσιος τυρέμπορας, τον στέλνει στην Κοργιαλένειο Σχολή. Τελειώνοντας το γυμνάσιο το 1943 κατεβαίνει στην Αθήνα και φοιτά στην Πάντειο. Ο ίδιος σύμφωνα με διηγήσεις του έγραφε στιχάκια από νωρίς, αλλά ήθελε να γίνει σκηνοθέτης μιας και του άρεσε ιδιαίτερα το θέατρο.

Το 1943 περνάει στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ως μέλος του ΕΑΜ. Το Μάρτη του ’44 συλλαμβάνεται και βασανίζεται, γιατί έγραφε συνθήματα στους τοίχους για την τότε κυβέρνηση του βουνού. Ο πατέρας του με 800 χρυσές λίρες τον απελευθερώνει και έπειτα φεύγει για το βουνό, όπου εκεί συναντά και τον Άρη Βελουχιώτη. Εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος απ’ το 1954 έως το 1985. Είχε δυο κόρες.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Από Δευτέρα 4 Απριλίου το θερινό ωράριο στα καταστήματα



Από Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 ισχύει το θερινό ωράριο καταστημάτων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό ότι μετά από την αλλαγή της ώρας, το θερινό ωράριο των καταστημάτων θα ισχύσει από την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και είναι το ακόλουθο:

Νόαμ Τσόμσκι: Υπάρχει σχέδιο να διαλυθεί η Ελλάδα…



Διαβάστε τι δήλωσε ο μεγάλος φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι… «’Υπάρχει σχέδιο να διαλυθεί η Ελλάδα! Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα!» αναφέρει ο Τσόμσκι.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

«Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Είναι η Ελλάδα το μεγάλο θύμα μιας συνωμοσίας; Οι διεφθαρμένοι και τσαρλατάνοι πολιτικοί…



Έχουμε με στοιχεία υποστηρίξει πολλές φορές ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι χαμηλού επιπέδου και αντιστάσεων. Και δεν θα υποχωρήσουμε από τη θέση αυτή διότι τα παραδείγματα είναι πολλά.

Υπάρχουν ανάμεσά τους διεφθαρμένοι και τσαρλατάνοι… Αφού, να φανταστείτε, έχουμε -όπως το 1821- τους οπαδούς της… Γερμανίας, της… Αμερικής και γενικά της Ευρώπης. Διαθέτουμε και… «ρωσολάγνους». Μείναμε να αναζητούμε αυτούς που πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα και νοιάζονται για τα εθνικά και στρατηγικά συμφέροντά της.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Μερικοί θα απαντήσετε ότι υπερβάλλω στους χαρακτηρισμούς που έδωσα, αλλά να ξέρετε πως και λίγα τους καταμαρτυρώ και τους σέρνω. Τι να πει κανείς όταν ακούει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να λέει ότι δικαιούται δεύτερης ευκαιρίας ο εξοχώτατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος σε όλη του την πολιτική καριέρα εξυπηρετούσε τα προσωπικά του συμφέροντα μέσα από τη διευκόλυνση των Αμερικανών και λοιπών «πατρώνων» της χώρας και ο οποίος, ενώ είχε δεκάδες ευκαιρίες να διασώσει τη διαλυμένη οικονομία, που παρέλαβε εντελώς εξοντωμένη από τον Κώστα Καραμανλή, την έστειλε… αδιάβαστη στον σκληρότατο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ξεκίνησε η εθελούσια έξοδος στην Πειραιώς



Ξεκίνησε από σήμερα και θα λήξει στις 11 Απριλίου το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο στοχεύει στην αποχώρηση τουλάχιστον 1.500 ατόμων, από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες της τράπεζας. 

Το πρόγραμμα παρέχει δύο δυνατότητες, είτε της άμεσης αποχώρησης με καταβολή αποζημίωσης συν μπόνους, είτε της διετούς άδειας μετ' αποδοχών και αποχώρησης μετά την ολοκλήρωσή της. Τα κίνητρα που παρέχονται κλιμακώνονται ηλικιακά ενώ εστιάζονται στους εργαζόμενους δικτύου και ειδικότερα στους εργαζόμενους καταστημάτων που πρόκειται να κλείσουν.

Το κυνήγι στο... στόχαστρο!



ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

* «Θέλουν να αλλάξουν το νομοθετικό πλαίσιο, εις βάρος του παραδοσιακού κυνηγιού...», καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας- ν. Σποράδων, κ. Βαγγέλης Μπαλατσός * Οι κυνηγοί δυσπιστούν απέναντι στις προθέσεις του υπουργείου και εκτιμούν ότι θέλει να «συρρικνώσει» κυνηγετική περίοδο και περιοχές

Για πρώτη φορά στην ιστορία του προγραμματισμού της περιβαλλοντικής πολιτικής του ελληνικού κράτους, ξεκινά ένας εθνικός διάλογος για το κυνήγι, με πρωτοβουλία του αναπ. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και βέβαια στο τραπέζι κάθονται και οι επτά Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας μας, πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, φιλοζωικές, πολιτικά κόμματα, ακόμη και εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η πολιτική μαφία, τα δάκρυα, και η υποκρισία…



*** «Μετανάστες στην Ευρώπη των τειχών. Μόνο η Ελλάδα έχει τα χέρια ανοιχτά». Με αυτό το σκίτσο σχολιάζει το ιταλικό έντυπο «Il Fatto Quotidiano» το Προσφυγικό. Συγκλονιστικό!!!

*** Έλειψα μερικές μέρες προκειμένου να παραβρεθώ στο καρναβάλι της Βενετίας, την επονομαζόμενη και «Γαληνοτάτη», τη «βασίλισσα της Αδριατικής», όπου τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ ανελλιπώς και είμαι καλεσμένος του Δόγη Αλμπέρτο Μασκαρά!!! Μου άρεσε και έμεινα λίγες μέρες παραπάνω…

*** Φωτίστηκαν, λέει, ο Πύργος του Άιφελ, η Πύλη του Βρανδεμβούργου αλλά και άλλα μνημεία αλλαχού με τα χρώματα του Βελγίου… Και λύθηκε το πρόβλημα;;;

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ



* Αναμόρφωση όλου του θεσμικού πλαισίου μεταφορών και υποδομών προανήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης

* Με βάση την επικινδυνότητα της παράβασης και την επίδραση της στην οδική ασφάλεια

Αλλαγές στα πρόστιμα με βάση τη σημαντικότητα της παράβασης, την επίδραση στην οδική ασφάλεια και την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως δεν προβλέπεται μείωση στα πρόστιμα που έχουν να κάνουν με επικίνδυνες παραβάσεις, όπως επήρεια αλκοόλ.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε πως το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις μεταφορές και από τις υποδομές.

O εορτασμός της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα



Καταρτίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν φέτος την παραμονή (Πέμπτη 24 Μαρτίου) στις 11.30  π.μ. με προσκύνημα μαθητών και μαθητριών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο μνημείο Ηρώων στη ΣΜΥ, με καταθέσεις στεφάνων από τα ΤΕΦΑΑ, το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του υπουργείου Υγείας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Επίσης θα γίνουν ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία του νομού.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Θερινή ώρα 2016: Δείτε πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά



Σε λίγες ημέρες αλλάζουμε τους δείκτες του ρολογιού μας.

Η μέρα ήδη έχει αρχίσει να μεγαλώνει και ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά όλοι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Πότε θα το πράξουμε αυτό;

Ο πολυδιάστατος δεξιοτέχνης Γιώργος Ζαμπέτας



Είκοσι τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τη μέρα που εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο ο κορυφαίος οργανοπαίχτης του μπουζουκιού και εμπνευσμένος συνθέτης της ελληνικής λαϊκής μουσικής Γιώργος Ζαμπέτας. Πολυδιάστατος καλλιτέχνης, με εξαιρετικό χιούμορ, - άφησε πίσω του τεράστια δουλειά με τον αυθορμητισμό της καρδιάς του και τη δύναμη της λαϊκής σοφίας ενώ θεωρείται από τους κορυφαίους Έλληνες δεξιοτέχνες του μπουζουκιού.

Γιώργος Ζαμπέτας: Και η βρόχα έπιπτε στρέιτ θρου
Στις 25 Ιανουαρίου του 1925 γεννήθηκε στην Αθήνα ο αγαπημένος συνθέτης, τραγουδιστής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Ζαμπέτας.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«Σοκ και δέος» σε φορολογουμένους και ασφαλισμένους



Οι «πλούσιοι» με ετήσια εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ (!), αλλά και οι «έχοντες» συνταξιούχοι των 1.300 ευρώ ή λαμβάνουν «πλουσιοπάροχες» επικουρικές άνω των 150 ευρώ, είναι οι μεγάλοι χαμένοι της διαπραγμάτευσης της «πρώτης φοράς Αριστεράς» με τους δανειστές.

Το νέο οικονομικό μοντέλο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην επιβολή εξοντωτικών φόρων και μάλιστα σε μια οικονομία κατεστραμμένη, με το περίπου 50% να ζει στο όριο της φτώχειας και τη μεσαία τάξη να βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επιβαρύνσεις αρχίζουν από τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, τα οποία σε ετήσια βάση κινούνται λίγο πάνω από τις 9.000 ευρώ, πέριξ των 9.100 ευρώ, καθώς ο πρόσθετος φόρος ξεκινά από 48,75 ευρώ για να ξεπεράσει τις 4.000 ευρώ στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Πανελλήνιες 2016: Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων! – ΠΙΝΑΚΕΣ




Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα και πιο αναλυτικά:

 - Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το ΝΕΟ σύστημα

- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα
 
- Το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το ΝΕΟ σύστημα


- Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.


Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ.

Το δράμα μιας Ευρώπης χωρίς ηγέτες



ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΗ ΚΡΙΣΗ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ»

Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές έχουν ήδη μπει οι υπογραφές στη συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία αναφορικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που έχει ήδη μετατρέψει τα εξωτερικά σύνορα του ευρωπαϊκού χώρου και ιδίως την Ελλάδα σε μια απέραντη «αποθήκη ψυχών». 
Το προσφυγικό, όμως, και από κοντά και τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές χώρες μέσα στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αναδεικνύουν την ένδεια που παρουσιάζει το «άρμα» της ΕΕ, να δώσει στοχευμένες λύσεις και απαντήσεις στις μείζονες προκλήσεις των καιρών.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

1871: Η Κομμούνα του Παρισιού



Στις 18 Μάρτη 1871ανοίγει μια καινούρια περίοδος στην παγκόσμια Ιστορία. Τη μέρα εκείνη, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, η κρατική εξουσία πέρασε, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα, στα χέρια του προλεταριάτου, της πιο πρωτοπόρας, της μοναδικής μέχρι το τέλος επαναστατικής τάξης της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η Κομμούνα που ίδρυσαν το 1871 οι εργάτες του Παρισιού έζησε μόνο 72 μέρες, αλλά η σημασία της για τον παραπέρα απελευθερωτικό αγώνα της εργατικής τάξης ήταν τεράστια.

Για την αντιμετώπιση της αντίδρασης των αστών και των τσιφλικάδων η εργατική τάξη και οι μικροαστοί του Παρισιού ίδρυσαν το Φεβρουάριο του 1871 μια μαζική πολιτική οργάνωση,

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ελευθερία του Τύπου: αυτή η μάστιγα για την ΕΕ



Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι καλός ή κακός. Ο ανελεύθερος θα είναι πάντα κακός
Αλμπέρ Καμί


Δύο φωτογραφίες στοίχειωσαν την εβδομάδα που μας πέρασε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό: Η πρώτη ήταν η απονομή από τη Γαλλία του παράσημου της Λεγεώνας της Τιμής στον διάδοχο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Νάγιεφ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας στο βασίλειο των Σαούντ.

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Η δεύτερη ήταν οι εναγκαλισμοί των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, με φόντο τις εφόδους της τουρκικής αστυνομίας σε εφημερίδες – εικόνα που ολοκληρώθηκε με τον Αλ. Τσίπρα να μοιράζει λουλούδια σε Τουρκάλες δημοσιογράφους (από αυτές που δεν βρίσκονται στη φυλακή).

Η «γκάφα» του Μουζάλα είναι το «Πιστεύω» των Συριζαίων



Πολύς θόρυβος για την «γκάφα» του Μουζάλα… Βγήκε και ο νέος βροντώδης «συνήγορος» του ΣΥΡΙΖΑ, ο σόουμαν Ζουράρις, να μιλήσει για «γλωσσικό ολίσθημα», για το οποίο δεν χρειάζεται «ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη»!!!

Κανένα «γλωσσικό ολίσθημα» δε υπάρχει, ούτε «γκάφα».
Ο Μουζάλας ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία» γιατί απλούστατα αυτό πιστεύει…

ΟΧΙ μόνο αυτός, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του «αριστερού», μικροαστικού νεφελώματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ…

Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΕ: Αποικία δούλων η Ελλάδα!



ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ - ΤΟ PLAN B ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν μετά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 7 Μαρτίου αποδεικνύουν πλέον περίτρανα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αρκετοί μέσα στην Ευρώπη των 28 φαίνονται έτοιμοι να υιοθετήσουν ένα «εναλλακτικό σχέδιο»: ένα «Plan B» που θέλει τη χώρα μας να μετατρέπεται σε ένα απέραντο εργοτάξιο ανθρωπίνων ψυχών, που θα εργάζονται με μισθούς πείνας και θα διαβιώνουν με συνθήκες που σίγουρα θα προσιδίαζαν στις αντίστοιχες των στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Φορο-σοκ σε όσους δηλώνουν πάνω από 7.000 ευρώ



ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΝΕΑΣ «ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ» ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Αυξήσεις-φωτιά στους φόρους εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα άνω των 7.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις ή μηναία ποσά μισθών άνω των 500 ευρώ και μηνιαίες συντάξεις άνω των 580 ευρώ, καθώς επίσης και για όσους φορολογούμενους εμφανίζουν στην εφορία καθαρά κέρδη άνω των 35.000 ευρώ από την ατομική άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αναμένεται να προκύψουν από τις φορολογικές κλίμακες των εισοδημάτων του 2016, τις οποίες επιδιώκουν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών:

1) Η κλίμακα φορολογίας των μισθών και των συντάξεων θα πρέπει να τροποποιηθεί ως προς το ύψος της χορηγούμενης έκπτωσης φόρου, ώστε αυτό να περιοριστεί από τα 2.100 στα 1.540 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο όριο που θα προκύπτει να περιοριστεί από τα 9.545 στα 7.000 ευρώ.

Πέντε ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΔΕΗ



ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ετοιμάζει η ΔΕΗ.

Το πρόγραμμα προβλέπει μείωση ή και κατάργηση των προκαταβολών, ενώ εξετάζεται και αύξηση του αριθμού των δόσεων.

Η διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με το «Έθνος», αποπειράται νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις καθώς το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών παραμένει σταθερά στα 2,2 δισ. ευρώ με κίνδυνο υψηλής εκτίναξης.
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα ρύθμισης υπερήμερων οφειλών περιλαμβάνει:

H γαλέρα του Mega, οι καπεταναίοι και οι... μούτσοι



Το άλλοτε κραταιό κανάλι, και μαζί οι άνθρωποί του, οδεύουν στου Ζαλόγγου το γκρεμό. Και πως έφτασε η άλλοτε ναυαρχίδα των εμπορικών καναλιών, που στο διάβα του χρόνου κατάντησε γαλέρα ,να κινδυνεύει σαν καρυδότσουφλο να πνιγεί ακόμη σε απάνεμο λιμάνι.

Το ΜEGA το χτισαν οι άνθρωποί του και άνθρωποί του το οδηγούν στα βράχια. Κι αυτοί, οι καπεταναίοι, έχουν ονοματεπώνυμα και μερικοί από αυτούς διαφεντεύουν ακόμη τις τύχες του. Η ανυποληψία και η αναξιοπιστία του στην κοινή γνώμη προήλθε κατά κόρον από αυτούς. Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει για τις ταυτότητές τους.
Του Θάνου Πασχάλη

Η κοινή γνώμη τους γνωρίζει και τους αποστρέφεται. Αν οι ίδιοι πιστεύουν ότι κρατούν το κανάλι όρθιο είναι βαθιά νυχτωμένοι, χαρακτηριστικό της έπαρσης που ακόμη τους διακατέχει.

Έφτασε η ώρα να σκεφτόμαστε εθνικά διότι η ενωμένη Ευρώπη είναι μία ουτοπία



Τι να την κάνεις τέτοια Ευρώπη; Ηταν το αυθόρμητο ερώτημα-απορία μετά τη μεσοβέζικη συμφωνία που συνυπέγραψαν οι Ευρωπαίοι με την Τουρκία για το Προσφυγικό και αφού είχαν προηγηθεί πολλές ώρες εκβιασμών από την πλευρά του πρωθυπουργού της κατοχικής δύναμης, Αχμέτ Νταβούτογλου και δικαιολογημένων αντιδράσεων από τους «μικρούς» της Ευρώπης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το θέμα κυρίως εθνικιστικά, αλλά όχι μόνο…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η ΕΕ δεν είναι η Ενωση που ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της, ούτε πρόκειται να επιτύχει το εγχείρημα των Ηνωμένων Πολιτειών, για το οποίο χύθηκε και αίμα. Ακόμα και σήμερα παραμένει προβληματικό το αμερικανικό σύστημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί καλά, παρά το γεγονός ότι οι διαφορές μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών πολιτειών ήταν και είναι τόσο εμφανείς. Το πιο σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι οι πολίτες, ανεξαρτήτως από χώρα καταγωγής ή πολιτισμών, σκέφτονται αμερικανικά. Στην Ευρώπη αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. ‘Η αν συμβεί θα περάσουν αιώνες…

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τσαρλς Μπουκόφσκι: Ο συγγραφέας του περιθωρίου



Τον έλκυε το περιθώριο. Έζησε χωρίς συμβάσεις και δεν δίσταζε να το λέει: «Σήμερα δεν έγραψα καθόλου, ήμουν όλη τη μέρα στον ιππόδρομο». Ανέδειξε φτωχούς και απελπισμένους χαρακτήρες στην άνθιση του αμερικανικού ονείρου και μόνο στην Ευρώπη βρήκε την αναγνώριση που του άξιζε. Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι δεν μελέτησε για να γράψει τα θέματα των έργων του, αλλά ήταν κομμάτι του κόσμου που περιέγραφε.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1920 στο Άντερναχ της Γερμανίας, αλλά σε ηλικία δύο ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός, σκληρός και απόλυτος. Με την παραμικρή αφορμή έδερνε τον Μπουκόφσκι, που εξελίχθηκε σε ένα ντροπαλό έφηβο, χωρίς πολλούς φίλους. Τα παιδιά της γειτονίας τον κορόιδευαν για την γερμανική προφορά του και τα ρούχα του, ενώ οι δάσκαλοί του πίστευαν λανθασμένα ότι έπασχε από δυσλεξία.
Μεγαλώνοντας, γράφτηκε στο κολέγιο του Λος Άντζελες για να σπουδάσει δημοσιογραφία και λογοτεχνία. Το όνειρό του ήταν να γίνει συγγραφέας, αλλά τα πρώτα του χειρόγραφα δεν είχαν τύχη. Όταν η μητέρα του τα ανακάλυψε, τα κατέστρεψε με την μηχανή του γκαζόν. Έφευγε συχνά από το σπίτι του και ταξίδευε σε διάφορα μέρη της Αμερικής. Κάποια στιγμή όμως, πάντα αναγκαζόταν να επιστρέψει.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Οι κορίνες, η Γουαδελούπη, και οι βαρκούλες που αρμενίζουν…



*** Γέμισαν τον τόπο με κορίνες πάλι για τον ποδηλατόδρομο… Καινούργοι, γυαλιστεροί, ότι πρέπει για… παλαίωμα!!! Να δείτε πως θα τους ματιάζουν!!! Σιγά μην τους αφήσουν οι Γαρδικιώτες και οι καραγκούνηδες!!! Αλήθεια πόσα άραγε κοστίζουν οι κορίνες στο Δήμο;

*** Ποιο Ομάν και τρίχες… Και στην πολύ πιο μακρινή Ταγκανίκα έφτασε το γράμμα της Δημοτικής αρχής για τους πρόσφυγες όπως μαθαίνω!!! Ναι μη γελάτε, αλήθεια λέω… Στην Taganika News παρακαλώ!!!

*** Και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές πολύ σύντομα θα δημοσιευθεί και στην εφημερίδα Le Congolais!!! Παραδίπλα είναι από την Ταγκανίκα!!!Κονγκολέζους θα μας κάνουν παιδιά!!! 

*** Για τη Ζουαζιλάνδη δεν έχω ακόμη πληροφορίες αλλά σύντομα θα είμαι εκεί μιας και για επιχειρηματικούς λόγους (ψωμάκι – σουβλάκι) θα πετάξω για…

Νέες αποκαλύψεις από Ζωή: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει την υπογραφή μνημονίου από το 2014



Προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος

H κυβέρνηση ήξερε από τον Μάιο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ο Βαρουφάκης μας είχε ενημερώσει για τα IOUs - Πένθιμο το κλίμα στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος - «Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα προκειμένου να δείξει ότι κάνει τα πάντα, ενώ είχε ήδη πουλήσει την πατρίδα»

Σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου προχώρησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει για την υπογραφή μνημονίου ήδη από το 2014 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πακέτο Χατζηγάκη: Ακόμα πληρώνουμε τα σπασμένα της εποχής Καραμανλή



Απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως που είχε καταθέσει η Ελλάδα οπότε υποχρεώνεται να ανακτήσει 425 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί το 2009 ως αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του 2008 (το γνωστό πακέτο Χατζηγάκη που είχε δοθεί στους αγρότες που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις).

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματα που δόθηκαν στους αγρότες εφόσον πρόκειται για παράνομες κρατικές ενισχύσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό.

Οι νεκροθάφτες της Ευρώπης: Ανίκανοι να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις



Η ιστορία και η γεωγραφία το έφεραν έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει η πύλη εισόδου στην Ευρώπη ενός ασταμάτητου κύματος προσφύγων που έρχονται κυρίως από τη Συρία.

Αν όμως αρχικά ήταν μια χώρα από την οποία περνούσαν οι πρόσφυγες για να πάνε στον Βορρά, έχει βρεθεί σήμερα να περιβάλλεται από χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους και να είναι αναγκασμένη να φιλοξενεί χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά που έχουν παγιδευτεί. Έτσι, εκτός από την αιώνια λιτότητα που της έχει επιβάλει μια ανένδοτη Ευρώπη, τιμωρείται για δεύτερη φορά από τις ίδιες εκείνες χώρες που καταπατούν τις συνθήκες όταν δεν τους βολεύουν.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Κιλελέρ, 6 Μαρτίου 1910: Ο ξεσηκωμός της αγροτιάς



«Τας ανωτέρω ιδέας προσπαθώ να φυτεύσω εις την ψυχήν των χωρικών, διά να γίνωσι μίαν ημέραν ελεύθεροι – ήδη είνε είλωτες – και επειδή η εργασία αύτη απαιτεί οικονομικήν ευρωστίαν – οιονεί λίπασμα διά το φυτόν – διά τούτο προσπαθώ το κατά δύναμιν ν’ αφαιρεθώσιν από τα κακώς κτηθέντα δικαιώματα των τσιφλικιούχων, διά να δωθώσιν εις τους αδίκως εξ αυτών απογυμνωθέντας χωρικούς… Φρονώ ότι το δίκαιον είνε εκεί όπου το συμφέρον των πολλών και όχι των ολίγων, επομένως μεταχειρίζομαι τας δυνάμεις μου υπέρ της εξαφανίσεως του τσιφλικιού και της πλήρους ανεξαρτησίας του καλλιεργητού» Μαρίνος Αντύπας1

Του Γιώργου Πετρόπουλου

Στις 6/19 Μαρτίου του 1910, ημέρα Σάββατο, πριν καλά – καλά ξημερώσει, οι κολίγοι απ’ άκρη σ’ άκρη της θεσσαλικής γης, με μαύρες και κόκκινες σημαίες, ξεκίνησαν έχοντας ως προορισμό το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο της Λάρισας. Πρώτοι μπήκαν στην πόλη οι κολίγοι του Δήμου Κρανώνος. Ακολούθησαν οι κολίγοι από τους Δήμους Συκουρίου και Ογχήστου και κατόπιν από άλλα χωριά, χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, αν και ο στρατός είχε κινητοποιηθεί από τα μεσάνυχτα, ενώ οι αρχές της πόλης στο σύνολό τους βρίσκονταν επί ποδός πολέμου2.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

KKE: Ξεχείλισε η υποκρισία της συγκυβέρνησης



Απέρριψε χτες η κυβέρνηση, χωρίς καμία συζήτηση, την τροπολογία του ΚΚΕ με την οποία προτεινόταν η ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου που ποινικοποιεί τους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και η παύση κάθε προηγούμενης δίωξης σε βάρος τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για «αδικήματα» που τους φορτώθηκαν στη διάρκεια παλιότερων κινητοποιήσεων.

Η απόρριψη της τροπολογίας δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει στο ακέραιο το κυνηγητό και τις διώξεις σε βάρος των αγροτών και των εργαζομένων και προπάντων να αξιοποιήσει σαν μπαμπούλα την υπάρχουσα νομοθεσία, προκειμένου να αποτρέψει αντιδράσεις στην αντιλαϊκή της πολιτική, η οποία κλιμακώνεται στο μέτωπο του Ασφαλιστικού, των Εργασιακών, του Φορολογικού κ.ά.

Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα»: Η σχολική ζωή των Τρικαλινών (1881-1970)



Εδώ και 2 μήνες λειτουργεί στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού «Κλιάφα» (Ομήρου και Θεμιστοκλέους) έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων με θέμα «Η σχολική ζωή των Τρικαλινών από το 1881-1970».

Μέσα από δυσεύρετες φωτογραφίες, σπάνια μαθητικά τεκμήρια και επεξηγηματικά κείμενα, οι πολυπληθείς μαθητές της στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης , οι οποίοι καθημερινά επισκέπτονται την έκθεση, γνωρίζουν τη σχολική ζωή των παππούδων τους και προπαππούδων τους. 

Ωστόσο επειδή πολλοί είναι οι συμπολίτες που εκδήλωσαν την επιθυμία να επισκεφθούν και εκείνοι την έκθεση, αποφασίστηκε για 5 μόνο ημέρες να λειτουργήσει και για το ευρύτερο κοινό.

Η συγκλονιστική ομιλία Αμερικανού Γερουσιαστή για την Ελλάδα



Ο ΜΠΕΡΝΙ ΣΑΝΤΕΡΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Μία ομιλία που έπεσε στο κενό... έρχεται έστω και αργά στην δημοσιότητα, μπας και ταρακουνήσει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και κοιτάξει κατάματα...τον πολίτη.

Τον πολίτη που καθημερινά βουλιάζει στην φτώχεια, στην απαισιοξία, απογοητευμένος από την ελληνική κυβέρνηση που τον πρόδωσε σε εκείνο το μεγάλο ΟΧΙ που είπε, το προηγούμενο καλοκαίρι, στα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα λιτότητας. 

Τον ίδιο μήνα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Αμερικανός γερουσιαστής και ανερχόμενος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ Μπέρνι Σάντερς μιλούσε για την κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας στη Γερουσία.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Έφυγε ο «ζωγράφος με τα πινέλα και τα χρώματα»



Ο Ακαδημαϊκός, ο δάσκαλος, ο δημιουργός ως την τελευταία στιγμή Παναγιώτης Τέτσης πέθανε σε ηλικία 91 ετών

Τολμηρός κολορίστας και ακούραστος θεράπων της τέχνης ως την τελευταία στιγμή ο Παναγιώτης Τέτσης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, ύστερα από μακρά κι επίπονη μάχη με τον καρκίνο.

Δάσκαλος και ακαδημαϊκός, ο δημιουργός προτιμούσε να συστήνεται ως «ζωγράφος με τα πινέλα και τα χρώματα», δεν υπέκυψε στη λογική των παραγγελιών. Αποθέωσε στους καμβάδες του την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα βράχια και τη θάλασσα της Υδρας και τα πεύκα της αγαπημένης του Σίφνου.

Προσπάθησε να κρατήσει την φρεσκάδα των λουλουδιών μέσα από τον χείμαρρο των χρωμάτων που χειριζόταν με απίστευτη μαεστρία και την οικειότητα στα πρόσωπα των αγαπημένων του φίλων, χωρίς να μπει ποτέ (με μια νεανική εξαίρεση) στον πειρασμό να βάλει ο ίδιος τη δική του όψη στο χαρτί. Και επικύρωσε τη σημαντική θέση του στην εικαστική σκηνή όταν έδωσε μνημειακές διαστάσεις στην καθημερινότητα μέσα από τη «Λαϊκή Αγορά» του, χωρίς να χάσει σχεδόν ποτέ τον εφηβικό ενθουσιασμό του.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο εκσυγχρονιστής, η γάτα και η αρκούδα…



*** Νάμαστε και πάλι εδώ μετά από αρκετό καιρό λόγω βλάβης… Τι να κάνουμε, συμβαίνουν και αυτά…

*** Πάει, μας τελείωσε το τουττουτ χωρίς οδηγό… Και τώρα ποιον θα βρίζουμε;;;

*** Και άμα γίνει ποδηλατόδρομος ο πρώην λεωφορειόδρομος να μου το πείτε να βγω ποδηλατάδα!!!

*** Τι εκσυγχρονιστής θα ήταν ο δήμαρχος αν δεν δέσμευε τραπεζικούς λογαριασμούς;