Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ρωσοτουρκικός «πόλεμος»: Κίνδυνοι και ευκαιρίες για την Ελλάδα

Το δόγμα του Αχμέτ Νταβούτογλου «κανένα πρόβλημα με τους γείτονες» μετατρέπεται σταδιακά σε «πολλά προβλήματα με όλους τους γείτονες» καθώς, μετά την κρίση που προκάλεσε στις σχέσεις με τη Μόσχα η κατάρριψη του Su-24, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με την οποία συνορεύει η Τουρκία και διατηρείται ένα modus vivendi στις σχέσεις τους.

Του Γιάννη Καστριώτη
Μετά τη Συρία, το Ιράκ, την Αρμενία, τώρα και η Ρωσία προστίθεται στον κατάλογο των γειτόνων με τους οποίους έχει σχεδόν πολεμικές σχέσεις. Επίσης και το Ιράν εμφανίζεται πλέον ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν, θεωρώντας ότι αποτελεί τον πολιορκητικό κριό των σουνιτών, των πλούσιων αραβικών κρατών του Κόλπου. Και επιπλέον η Τουρκία έχει παγωμένες διπλωματικές σχέσεις με τους δύο άλλους μεγάλους περιφερειακούς «παίκτες», το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Σε ποιο κόσμο ζει ο Αλέξης του «ΝΑΙ σε ΟΛΑ»;

Ο κ. Αλέξης Τσιπρας είναι καιρός να αποφασίσει πια τι ακριβώς θέλει να κάνει. Για να τον βοηθήσουμε όμως θα πρέπει να του εξηγήσουμε μόνο ένα:

Εάν νομίζει ότι θα συνεχίζει να κοροϊδεύει το πανελλήνιο, ότι θα παραμένει έτσι μόνιμος ένοικος του Μαξίμου και συγχρόνως θα αποθεώνεται όταν πηγαίνει σινεμά με την σύντροφό του Περιστέρα, είναι μακριά νυχτωμένος.

Θύμωσε ο Αλέξης γιατί το πολιτικό σύστημα, αυτό που έχουμε αυτό που μέρος του είναι και ο ίδιος δεν του έκανε το χατίρι. Να τους φωνάξει στο Προεδρικό, να του πουν Αλέξη συνέχισε να λες «Ναι σε Όλα» άλλαξε και την υπόλοιπη επίπλωση στο Μαξίμου και μείνε εκεί για πάντα…

Ο κούκος, ο κορνές, τα βουβάλια και οι πανηγυρτζήδες…

*** Τόόόόόσοι πολλοί ήταν στην εκδήλωση του Δήμου για το Πολυτεχνείο… Πότε θα καταλάβουν;;; Απογοητευτική η εικόνα… Για να μην πω κάτι χειρότερο… Μόνο ο δήμαρχος, ούτε ένας αντιδήμαρχος!!! Τρεις και ο κούκος που λέει η παροιμία, όλοι και όλοι… Αλλά πάλι όπως φαίνεται μάλλον ο κούκος ήταν εκεί, οι άλλοι την έκαναν για αλλού!!!

*** Αλλά τι να ξέρουν τα παιδάκια και τι να καταλάβουν… Δεν είχαν καν γεννηθεί τότε… Και ο δήμαρχος πρέπει να καταλάβει ότι αυτού του είδους οι τελετές πρέπει να σταματήσουν… Δεν έχουν κανένα νόημα… Μόνο τον γέλωτα προκαλούν…

*** «Δίκτυο Γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών!!!» Το… νέο αφήγημα Παπαστεργίου!!! Μόνο που ξέχασε να πάρει στις Βρυξέλλες και πλαστό!!!

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Συμβούλιο Αρχηγών: Κορόιδευαν επί έξι ώρες ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το λαό

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοκληρώθηκε, έπειτα από περίπου 6 ώρες, η φαρσοκωμωδία μετριοτήτων, που αποκαλείται Συμβούλιο Αρχηγών, υπό έναν ευρώ – πληκτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει εξελιχθεί σε ''υπάλληλο'' του Τσίπρα.

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ
Είναι προφανέστατο ότι η πρόταση Τσίπρα για Συμβούλιο Αρχηγών, υπό τον "κυβερνητικό" Πρόεδρο και Πρόεδρο του "ευρω" Πρ. Παυλόπουλο, αποτύπωσε κυβερνητική αδυναμία, αδιέξοδο αν όχι και πανικό.

''Aλέξη πες κάτι αριστερό...''. Η συγκλονιστική επιστολή κόρης αυτόχειρα στον Α.Τσίπρα

Η αυτοκτονία του πατέρα της είχε σοκάρει τότε όλη την Ελλάδα. Η Έμμυ Χριστούλα είναι επικοινωνιολόγος κόρη του Καρδιτσιώτη φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα τον Απρίλιο του 2012 αφήνοντας ένα συγκλονιστικό ιδιόχειρο σημείωμα όπου καταδίκαζε τα μνημόνια και μιλούσε για αξιοπρέπεια…
Η κ. Χριστούλα με ένα συγκλονιστικό κείμενο-επιστολή στο enosy.blogspot.gr κατεδαφίζει την υποκρισία και τον εμπαιγμό του Αλέξη Τσίπρα αποδομώντας σημείο σημείο όσα έγιναν από τον Ιανουάριο του 2015. Το σημείο που πραγματικά συγκλονίζει είναι «αυτό που δεν θα συγχωρέσει ποτέ»…
Κληροδοτείς μια εμπειρία που δομεί το ιστορικό περιβάλλον του αναπόδραστου, μη επιτρέποντας ούτε ένα ανεξάρτητο, ένα ελεύθερο όνειρο, από αυτά που σήμερα εγγράφονται στη σφαίρα της ουτοπίας για να επιδιώξουν κάποτε την ιστορική τους επικύρωση.

Αφήστε τον ολομόναχο!

Όπως ήταν απολύτως προβλέψιμο, φτάσαμε στο φιάσκο της χθεσινής σύσκεψης. Ο Τσίπρας εγκλώβισε τους πολιτικούς αρχηγούς, για άλλη μία φορά και αυτοί έσπευσαν να ανταποκριθούν. Τους εξέθεσε σε μία συνάντηση, χωρίς ουσία, για να νομιμοποιήσει τις διαθέσεις του. Αυτό ήθελε από την αρχή και μάλλον το πέτυχε. Μόνο ο Κουτσούμπας δεν «τσίμπησε». Ίσως γιατί διαθέτει το ένστικτο της αριστερής «οπουρτουνιστικής ευφυΐας».

Του Ανδρέα Ζαμπούκα
Κατάφερε λοιπόν, να δώσει το κάλεσμα σε όλους, να φανεί συναινετικός, ομόψυχος και «ευλαβής» στις θεσμικές του υποχρεώσεις, χωρίς σοβαρή ατζέντα και προαπαιτούμενα. Οπότε τι είχαν να συζητήσουν; Τι είχαν να ρίξουν στο τραπέζι με σκοπό την εθνική συμφωνία;

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Jimmy Hendrix: Μια εξαιρετική μουσική ιδιοφυϊα

Τραγουδιστής, συνθέτης και βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας. Θεωρείται ο πιο σπουδαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής και ο άνθρωπος που με την τεχνική του και τις καινοτομίες που επέφερε, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα.
Τα πρώτα χρόνια
Γεννήθηκε ως Τζόνι Αλεν Χέντριξ στο Σιάτλ στις 27 Νοεμβρίου 1942. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας του Αλ Χέντριξ αλλάζει το όνομα του γιου του σε Τζέιμς Μάρσαλ και το νεαρό αγόρι γίνεται γνωστό στη γειτονιά του με το υποκοριστικό Τζίμι. Στα εννιά του χρόνια, οι γονείς του χωρίζουν και ο νεαρός Τζίμι ζει για μεγάλο διάστημα με τη γιαγιά του, από την πλευρά της μητέρας του, που ήταν κατά το ήμισυ ινδιάνα Τσερόκι.

Απεργούν οι Δημοσιογράφοι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 (από τις 6 π.μ. έως την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015)

Με την κινητοποίηση ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 3/12, αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. 

 Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας απεργούν και, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, διεκδικούν:
 Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Φίλα προσκείμενοι δημοσιογραφούντες κύκλοι στον δήμαρχο, λοιδορούν και ειρωνεύονται…

«Μία από τις πιο σοβαρές διαδικασίες των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρούμε ότι αποτελεί η διαδικασία ελέγχου μέσα από την διεξαγωγή ερωτήσεων της δημοτικής αρχής, αλλά και ανάδειξης των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Η ειρωνεία και η λοιδορία ορισμένων δημοσιογραφούντων κύκλων και ραδιοφωνικών σταθμών, που συμπτωματικά τυχαίνει να διάκεινται φιλικά προς τον κ. Δήμαρχο, που αυτοαναγορευμένοι προφανώς σε δημόσιους λογοκριτές, γιατί δεν επιθυμούν να ασκούμε «ενοχλητική» αντιπολίτευση και έλεγχο και που προφανώς θορυβούνται και παρομοιάζουν τη διεξαγωγή της διαδικασίας αυτής με «κουβέντες καφενείου», στοχεύει κατά την άποψή μας ξεκάθαρα στη συνολική απαξίωση της θεσμικής λειτουργία του δημοτικού μας συμβουλίου.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσική Δούμα ζητά την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην ορθόδοξη εκκλησία

H Ρωσία απαιτεί από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη "καλής θέλησης" από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριατιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.

Μετά από ψήφισμά της η ρωσική Δούμα ζήτησε την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, υπεράνω της πολιτικής, και είναι αναγκαία η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov.

Ο πρωθυπουργός ψάχνει για «συνενόχους στο έγκλημα» που κατήγγειλε

Πενία κοινοβουλευτικών ψήφων... συναινέσεις κατεργάζεται.

Το κραυγαλέο μένος έχει εγκαταλείψει τον δημόσιο λόγο του πρωθυπουργού, φαντάζει πολύ μακρινή η Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, όταν δήλωνε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του «αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν απάντηση: ψάξτε αλλού για συνενόχους στο έγκλημα».

Του Γιάννη Σιδέρη
Σήμερα θα πάρει τηλέφωνο τους πολιτικούς αρχηγούς, και θα τους ζητήσει την υπογραφή στο μνημόνιό «του», ψάχνοντας για συνενόχους «στο έγκλημα».
Η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει, η 15 Δεκεμβρίου φτάνει, για την οποία οι δανειστές έχουν στείλει ραβασάκι να ψηφιστούν τα δεύτερα προαπαιτούμενα.

ΠΑΜΕ: Σύγχρονο Νταχάου επιβάλει η διοίκηση της ΕΑΣ Τρικάλων

Συνθήκες ανάλογες του εργασιακού μεσαίωνα που έχει επιβάλει η διοίκηση της ΕΑΣΤ στο προσωπικό της αντιμετώπισαν εκλεγμένοι στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων(ΕΚΤ), κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 Νοέμβρη τα μέλη του ΔΣ στο ΕΚΤ Λιατίφης Γιώργος & Τσίγκας Πέτρος,που ανήκουν στην παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας(στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΤ στο Μεγαλοχώρι με σκοπό να παραβρεθούν στην Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων της επιχείρησης.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ασφαλιστικό Μεσαίωνα φέρνει η κυβέρνηση του τρίτου Μνημονίου

Ο «βασιλιάς» μένει γυμνός, αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο και αναγκάζεται με την «ουρά στα σκέλια» να εφαρμόσει το πιο αντιλαϊκό ασφαλιστικό σύστημα, εκλιπαρώντας γονυπετής τους δανειστές να του δώσουν μια θετική αξιολόγηση, αλλά περισσότερο ελπίζοντας να του πετάξουν τη «σανίδα» σωτηρίας του, τη μείωση του χρέους και γρήγορα, γιατί ο χρόνος τελειώνει.

Κανένας «μανδύας», κοινωνικά ραμμένος, δεν μπορεί να κρύψει το ανάλγητο πρόσωπο του νεομνημονιακού μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις βασικές συντάξεις φτώχειας που σχεδιάζονται, τον τριπλασιασμό των εισφορών σε Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΑΑ), αλλά και το «μαχαίρι» στις κύριες συντάξεις.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Συνυπεύθυνες οι τράπεζες και για τον υπερδανεισμό των οφειλετών

Με μια απόφαση-κόλαφο για τις ευθύνες των τραπεζών, η δικαιοσύνη απαντά στο ζήτημα του υπερδανεισμού των οφειλετών που σήμερα δε μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Για πρώτη φορά δε, δικαστική απόφαση θέτει επί τάπητος ζήτημα συνευθύνης των τραπεζών και συνυπαιτιότητάς τους για τη μη αποπληρωμή δανείων τα οποία χορηγούσαν αφειδώς.

Η απόφαση μπορεί να αφορά κατώτερη βαθμίδα δικαιοσύνης, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο του αποκαλούμενου νόμου Κατσέλη και έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους έχουν προσφύγει σε αυτή τη διαδικασία προστασίας.

Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»: Η κορυφαία αντιστασιακή ενέργεια κατά του φασισμού

Στις 25 Νοεμβρίου 1942 Άγγλοι κομάντος και Έλληνες αντάρτες ανατινάζουν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου. Οι συνέπειες του σαμποτάζ για τις γερμανικές δυνάμεις είναι ανυπολόγιστες…
Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Ανάμεσά τους ήταν ο Ελλαδίτης Θεμιστοκλής Μαρίνος κι ένας Κύπριος με το κωδικό όνομα «Γιάννης». Σκοπός τους, να έλθουν σε επαφή με έλληνες αντάρτες και να υλοποιήσουν την «Επιχείρηση Χάρλινγκ», που είχε σχεδιάσει το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο.

Είκοσι τέσσερα χρόνια χωρίς τον θρυλικό Freddie Mercury

O Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury), 5 Σεπτεμβρίου 1946 – 24 Νοεμβρίου 1991, πραγματικό όνομα Farrokh Bulsara) ήταν Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός. Έγινε διάσημος ως τραγουδιστής και πιανίστας του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen. Θεωρείται από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως. Ως τραγουδιστής, πιανίστας, performer, συνθέτης και στιχουργός ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική του τόλμη και τη μοναδική του έμπνευση.
Πρώτα χρόνια
Ο Μέρκιουρι γεννήθηκε ως Φαρόκ Μπουλσάρα (Farrokh Bulsara) στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας. Οι γονείς του,

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Υπουργείο Ενέργειας: Οδηγία να μη γίνεται διακοπή ρεύματος για χρέη κάτω των 1.000 ευρώ

Το ενδεχόμενο «πολιτικού σαμποτάζ» με διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές για μικρές οφειλές προς τη ΔΕΗ αφήνουν ανοιχτό πηγές του υπουργείου Ενέργειας, τονίζοντας ότι, «αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας».

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, έχουν υπάρξει καταγγελίες στο υπουργείο για διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 300 ευρώ, για τις οποίες έχει ξεκινήσει διερεύνηση, ενώ η οδηγία που έχει δοθεί είναι να μην γίνονται διακοπές για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ.

Τσαρλατάνοι της πολιτικής: Οι διαγραφές των διαφωνούντων είναι «μέτρο» δικτατορικό

Νομίζω ότι είναι φαινόμενο μόνο ελληνικό. Διότι δεν έχω ακούσει -μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια- ότι οι πολιτικοί ηγέτες άλλων χωρών «αποκεφαλίζουν» τους βουλευτές τους αν διαφωνήσουν μαζί τους.

Την περασμένη εβδομάδα, συγκεκριμένα την Πέμπτη μετά τη ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος διέγραψαν δύο βουλευτές επειδή αρνήθηκαν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Στο ίδιο έργο θεατές, θα πείτε… Και θα έχετε δίκιο. Αυτό το σκηνικό των διαγραφών ήταν πρωτόγνωρο για τους ξένους, και στην αρχή της περιπέτειας για τη χώρα, οι δανειστές δεν το καταλάβαιναν.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αξιολόγηση Δομών και Υπαλλήλων– Με ποια κριτήρια θα συνταχθούν οι εκθέσεις των αξιολογητών

Περισσότερο με αξιολόγηση δομών και λιγότερο με αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων θα μοιάζει το νέο πλαίσιο που αναμένεται να φέρει στο φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα σε δημόσια διαβούλευση, από την ερχόμενη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Και αυτό γιατί οι ατομικές αξιολογήσεις, θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα κληθούν να συμβάλλουν στη γενικότερη αξιολόγηση του προσφερόμενου έργου των δημόσιων υπηρεσιών.

Στόχος του υπουργείου, είναι μέσω της αξιολόγησης να εντοπίσει, αλλά και να κατανοήσει ποιες αδυναμίες διαπιστώνονται στη λειτουργία των υπηρεσιών και, βεβαίως, η αντιμετώπισή τους.

Email σε 600 χιλιάδες φορολογούμενους στέλνει η εφορία

Πάνω από 600.000 φορολογούμενοι, θα πρέπει να μπουν στον υπολογιστή τους γιατί, ξεκίνησε η αποστολή email από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ. 

Τα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τους φορολογούμενους με τα email είναι δύο: πρώτον έχουν όλοι οφειλές στην εφορία, άλλοι μικρότερες άλλοι μεγαλύτερες. Δεύτερον, όλοι θα επιβαρυνθούν από το τέλος του μήνα και μετά καθώς θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να εξυπηρετήσουν τη δόση στην εφορία.

Αποδέκτες του email είναι όλοι όσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όσοι το ανοίξουν θα διαπιστώσουν ότι το ποσό της δόσης που πρέπει να πληρώσουν στην εφορία για να παραμείνουν εντός ρύθμισης έχει αλλάξει.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Χρόνης Μίσσιος: Καλά, εσύ έφυγες νωρίς…

Στις 20 Νοεμβρίου 2012, έφυγε από τη ζωή ο αντιστασιακός, αγωνιστής της Αριστεράς και συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Ο συγγραφέας του «... καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» άφησε την τελευταία του πνοή στα 82 του χρόνια. Ανυπότακτο πνεύμα: «Δεν κατάφερα να αλλάξω το σύστημα, αλλά δεν θα επιτρέψω ούτε και σε αυτό να με αλλάξει», «Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη», «Ο μόνος δρόμος, η τελευταία έξοδος προς την ελευθερία του ανθρώπου και του πλανήτη είναι η ολιστική οικολογική φιλοσοφία, σκέψη, πράξη, συμπεριφορά» είναι κάποιες από τις φράσεις του, που τον ακολουθούν.
«Ζούμε σ’ ένα σύστημα ανήθικο, παράλογο, αφύσικο και παραπλανητικό» έλεγε στην Κρυσταλία Πατούλη, συμμετέχοντας στην ακτιβιστική Έρευνα για την Κρίση που

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός γνωστοποίησε στο Σώμα επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με την οποία ανακοίνωνε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Στη θέση του εκλέγεται ο Χριστόφορος Βερναδάκης, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία. Ο βουλευτής του

Την έφτιαξαν οι Γάλλοι, τη σώζει ο όμιλος ΤΥΡΑΣ

Η γέφυρα των Τρικάλων είναι 
ένα εξαιρετικό έργο του 19ου αιώνα.
Η μεταλλική γέφυρα πάνω από τον Ληθαίο ποταμό και το Ρολόι είναι τα αρχιτεκτονικά ορόσημα των Τρικάλων. Και η πόλη, μοναδικό φαινόμενο, έχει κατορθώσει να προκαλεί συνειρμούς αστικής συνέχειας και καινοτομίας.

Η είδηση της αποκατάστασης της γέφυρας, κατασκευασμένης το 1886 από Γάλλους μηχανικούς, ακούγεται φυσικό επακόλουθο μιας κουλτούρας εξέλιξης. Οι εργασίες έχουν αρχίσει από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και ήδη έχουν απομακρυνθεί τα γηρασμένα και προβληματικά υλικά των τελευταίων δεκαετιών.

Τέλη κυκλοφορίας: Κατατέθηκε η τροπολογία – Δείτε τι θα πληρώσετε

- Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα πάνω από 1358 κυβικά που κυκλοφόρησαν από το 2005 και μετά
- Να πληρώσουν καλούνται και οι ιδιοκτήτες υβριδικών

Στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα εντάχθηκε η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας, που φέρνει νέα βάρη στους φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με την τροπολογία, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, επιβάλλονται τέλη ακόμα και σε υβριδικά αυτοκίνητα.
Πάντως, ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι όπου υπάρχουν αυξήσεις είναι πολύ μικρές και διαψεύδονται όσοι καταστροφολογούσαν.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Την Κυριακή ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στα Τρίκαλα

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 θα εορτασθεί η επέτειος «ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» και σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πόλη των Τρικάλων θα γίνουν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

·         Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.
·         Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής σε όλη την πόλη .

Επώδυνος συμβιβασμός για την πρώτη κατοικία

Οικονομικό επιτελείο και κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ (της υποδόσης) και των 10 δισ. ευρώ (για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών). Η συμφωνία επιτεύχθηκε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ύστερα από πολυήμερες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.

Αναφορικά με τα κριτήρια προστασίας των δανειοληπτών για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, υιοθετήθηκε το «διζωνικό σύστημα», με οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας για οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

42 χρόνια μετά. Ο νέος επαναστάτης

Η «γενιά του Πολυτεχνείου» είχε ξεκάθαρα και σαφή μέτωπα. Η νεανική αμφισβήτηση υπερκαθορίζονταν από την αντίθεση και αντίσταση στη χούντα.
Μέσα από τον αντιδικτατορικό αγώνα βγήκαμε από το μοναχικό πλήθος, δοκιμάσαμε τις συγκινήσεις της συλλογικής δημιουργίας, της συντροφικότητας, της επικοινωνίας.

Η «ευκολία» αυτή σήμερα έχει εκλείψει. Ευτυχώς βέβαια...

Του Δημήτρη Χατζησωκράτη
Οι σημερινοί νέοι και νέες, που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν ούτε πόλεμο, ούτε δικτατορία, ούτε υπαρκτό σοσιαλισμό, αλλά ζουν σε ένα κόσμο γεμάτο ανισότητες, διακρίσεις, αποκλεισμούς, περιθωριοποίηση, μεταναστευτικά ρεύματα, φανατισμούς και βία,

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Στοχευμένες δράσεις και όχι απεργία!

Συνεδριάζουν σήμερα Δευτέρα τα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσιογράφων για το θέμα του αγγελιόσημου που φαίνεται ότι οδεύει προς κατάργηση. Η αίσθηση που κυκλοφορεί είναι πάμε για απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα διαρκείας. 

Το αγγελιόσημο είναι ζωτικό ζήτημα για τον κλάδο μας, ναι! Όμως για την κοινωνία είναι από άγνωστο ως παντελώς αδιάφορο ζήτημα. Το να κατεβάσουμε τα ρολά μόνο κακό μπορεί να κάνει στους εαυτούς μας φίλοι συνδικαλιστές. 

Υποκριτές και τιμωροί: Όταν οι άνθρωποι δεν μετράμε, είμαστε απλά αριθμοί

Νόμιζα ότι η υποκρισία ήταν γνώρισμα και χαρακτηριστικό μόνο όσων ασχολούνται με την πολιτική και τη διπλωματία.

Ανατρέχοντας στην πρόσφατη Ιστορία, όμως, και έχοντας αποκτήσει μια μικρή εμπειρία στα μυστικά των οικονομικών εγκεφάλων του πλανήτη, κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν χωράει τίποτα μπροστά στο κέρδος, στην προστασία του καπιταλιστικού ονείρου και στην ανεπάρκειά τους. Εμείς οι άνθρωποι δεν μετράμε, είμαστε απλώς αριθμοί.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η χώρα μας φτάνει από μέρα σε μέρα στα όριά της. Στο ΔΝΤ υπολογίζουν ότι τα μετρητά τελειώνουν την πρώτη εβδομάδα Δεκεμ­βρίου και υποστηρίζουν ότι τα περιθώρια είναι μηδενικά.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ο Σιμορέλης, οι γλειφίτζουρες, οι μερσεντέ και το λάλημα!!!

*** Καταλάβαμε πολύ καλά τι ήθελες να πεις κ. Σιμορέλη όταν είπες ότι έπρεπε να εφευρεθεί το μνημόνιο!!! Τι ΠρωτοΔεύτερος αριστερός θα ήσουν αν δεν τόλεγες;;; Σε λυπάμαι… Έγινες το θέμα των ημερών…

*** Σιγά ρε ΠρωτοΔεύτερε σύντροφε που στοχοποιούμε τον ΣΥΡΙΖΑ και σένα!!! Δεν φτάνει που λέτε μ@λ@κίες, σας στοχοποιούμε κιόλας;;; Μέχρι και ο Μπογδάνος σε πήρε χαμπάρι!!! Τέτοια μετάλλαξη πια… ούτε πυρηνική σφαλιάρα να είχες φάει…

*** Καλά, οι νεοδημοκράτες θα τους ψηφίσουν όλους τους υποψήφιους προέδρους!!! Όλοι τρέχουν και γλείφονται σε όλους!!! Αθάνατη Ελλάδα... Ένα απέραντο γλειφιτζούρι!!!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η Αντιπολιτευόμενη Συμπολίτευση των Μνημονίων της Αριστεράς και της Προόδου

Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες… Αν διάβαζε χθες κάποιος έχων σώας τα φρένας, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, Τμήμα Εργατικής Πολιτικής, ή θα νόμιζε ότι ξαφνικά το κουτί του χρόνου μας πέταξε στο 1980, ή θα έτρεχε για ψυχοφάρμακα στο πρώτο θεραπευτήριο.

Του Γιώργου Πετράκη
Το συγκεκριμένο λοιπόν Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ως Αριστερό κόμμα προφανώς θα έχει σε περίοπτη θέση τους ασχολούμενους με την Εργατική Πολιτική, κάλεσε «τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου».

Μία η απεργία, τρεις οι συγκεντρώσεις

Τριπλό μέτωπο από τους Τρικαλινούς εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους καθώς και άλλους κλάδους επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, κατά την σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αφού έχουν προγραμματιστεί τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη διοργανώνεται από τη Γραμματεία Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πληρώνεται το περσινό επίδομα θέρμανσης

Και ξαφνικά το κράτος αρχίζει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Οφειλές προς πολίτες και νοικοκυριά αρχίζουν να εξοφλούνται. 
Η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από εκατομμύρια πολίτες και η καταβολή αυξημένου ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι οι βασικές αιτίες που αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα τα έσοδα του κράτους κατά περίπου 4,2 δισ. ευρώ και, ενώ ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει τη δόση των 2 δισ. ευρώ από την Ευρώπη,

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Οι 100 υπηρεσίες, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που μπορείτε να βγάλετε απ’ τον υπολογιστή σας

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη ακόμη και στο επίπεδο της σχέσης που έχουμε ως πολίτες και με τη δημόσια διοίκηση.
Συγκεκριμένα, για τη διεκπεραίωση 100 υπηρεσιών και την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών, η διαδικασία μπορεί να γίνεται από το σπίτι μας μέσα από μια σειρά τυποποιημένων διαδικασιών του ΕΡΜΗ.
Αυτές οι διαδικασίες βρίσκονται στην αρχική σελίδα του ΕΡΜΗ http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Όλοι στην απεργία

Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει μπροστά τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου ξεκινώντας τον πόλεμο στην εργατιά, στην αγροτιά, στη νεολαία.

Προϋπολογισμός φτώχιας. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τα λιμάνια, τα τραίνα και τα αεροδρόμια, την ενέργεια. Εργασιακός μεσαίωνας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.

Τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη

Συμβολικά οι έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες της πόλης θα κλείσουν επί 3ωρο τα καταστήματα τους από 08.30 π.μ. – 11.30 π.μ.

Την απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων πήραν οι διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών

«Λεωφορείο» χωρίς οδηγό: Πειραματισμοί χωρίς κοινωνικό περιεχόμενο. Σπατάλη χωρίς φραγμούς

Με καθυστέρηση σχεδόν 2 ½ μηνών μετά την υποτιθέμενη θέση του σε πλήρη κυκλοφορία, «εγκαινιάζεται» με πρωταγωνιστές πολυεθνικές αυτοκινητοβιομηχανίες και ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και υπουργικές αφίξεις, το εγχείρημα του «λεωφορείου» χωρίς οδηγό.
Με συνολική δαπάνη που φθάνει, σύμφωνα με την ομολογία των υπευθύνων του προγράμματος , στο ποσό των 400.000 ευρώ, δαπάνη για την οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει αναλυτικό λογαριασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο, το πιο σοβαρό project για τη σημερινή δημοτική αρχή, σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της, θα κυκλοφορεί(;;;) τις επόμενες ημέρες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.