Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Μεταφρασμένο ολόκληρο το άρθρο του Reuters: Το τρίγωνο εξουσίας στην Ελλάδα

Το δημοσίευμα του Reuters

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου

To trikalapress αναδημοσιεύει ολόκληρο το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Reuters όπως το μετέφρασε το newsbomb.gr

Στα τέλη του 2011, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε μια παθιασμένη έκκληση για βοήθεια για να σώσει τη χώρα του από την οικονομική καταστροφή."Χρειαζόμαστε μια εθνική συλλογική προσπάθεια: όλοι μας πρέπει να σηκώσουμε το βάρος μαζί," ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει γίνει από τότε ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ. " Χρειαζόμαστε κάτι που θα είναι δίκαιο και κοινωνικά αποδεκτό." Ήταν γραφτό να γίνει ένα κάλεσμα στα όπλα σε αυτό κατέληξε, τονίζοντας μια βασική αδυναμία στις προσπάθειες της Ελλάδας για μεταρρύθμιση.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χρ. Λάππας: Προσπαθούμε να κρατήσουμε το Δήμο ζωντανό


¨Όταν κανείς είναι αυστηρός με τον εαυτό του, πολύ σπάνια αποτυχαίνει¨.
Κομφούκιος

Η ρήση του Κινέζου φιλόσοφου μάλλον του ταιριάζει «γάντι» του δημάρχου Τρικκαίων. Ο Χρήστος Λάππας, είναι αυστηρός με τον εαυτό του, και πιστεύω ότι δεν θέλει να αποτυγχάνει σ’ αυτό που αναλαμβάνει....
Εξαιρετικά καλλιεργημένος, θα μπορούσε να είναι φιλόσοφος. Πολλές φορές και με ποιητική διάθεση. Ασυμβίβαστος, με την αλήθεια και όχι μόνο. Ειλικρινής, το καταλαβαίνεις κοιτώντας τον στα μάτια. Με όραμα, με στόχους. Σφίγγα, δύσκολα του «βγάζεις» είδηση, ακόμα και οι συνεργάτες του. Οι… μνηστήρες λοιπόν αντιδήμαρχοι μπορούν να περιμένουν την Πρωτοχρονιά για να μάθουν πότε θα τους έρθουν τα... Φώτα.
Ένας γιατρός λοιπόν στο τιμόνι του υπερχρεωμένου δήμου. Θα καταφέρει άραγε να «γιατρέψει» το δήμο, να τον βγάλει από τη μιζέρια του; Θα δείξει το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, εκτός και αν η κεντρική εξουσία επέμβει προς το αντίθετο...

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ταμήλος δεν θέλει «ιπιστιμονικί ανάλισσ'» αλλά 240 ευρώ μεροκάματο


Συνεχίζει να προκαλεί ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος, αφού μετά τις απίστευτες δηλώσεις που έκανε λέγοντας πως δεν μπορεί να έρχεται συνεχώς στις επιτροπές της Βουλής, προκειμένου να επιμορφώνεται επιστημονικά και να πληρώνεται μόνο μια φορά το μήνα, τώρα ξαναχτύπησε.

Ευρωπαϊκός Τύπος: Χωρίς ανάπτυξη η Ελλάδα θα παραμείνει πειραματόζωο στο Ευρω-εργαστήρι


Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμη πιο αντιληπτό στην Κεντρική Ευρώπη ότι δίχως τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα όλες οι πρόσφατες επιτυχίες, η επαναγορά των ομολόγων και η εκταμίευση της δόσης, δεν θα σημαίνουν τίποτα παραπάνω από το ξεπέρασμα ακόμη κάποιων εμποδίων που κάνουν μόνο δυνατή την οικονομική επιβίωση της, αλλά δεν εξασφαλίζουν μακροπρόσθεσμα το μέλλον της. Ο ευρωπαϊκός τύπος χαιρέτισε με ικανοποίηση όλες αυτές τις εξελίξεις, καθώς σε συνδυασμό και με τη συμφωνία για την εποπτεία των Τραπεζών, ανοίγουν το δρόμο στο Ecofin για γενναιότερες αποφάσεις σχετικά με την Ομοσπονδοποίηση της Ε.Ε.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Οι Γερμανοί "τελειώνουν" την Διαπλοκή στην Ελλάδα!


Αναστάτωση στους... νταβατζήδες τους τραπεζίτες και άλλους παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου έχει προκαλέσει η έρευνα που πραγματοποιεί το Ρόιτερ για τις συνέπειες  που έχει στην ελληνική οικονομία η διαπλοκή.

Το νέο χτύπημα του Ρόιτερ περιλαμβάνει αποκαλυπτικά στοιχεία για τις σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε τραπεζίτες επιχειρηματίες και πολιτικό σύστημα.

Για τα θαλασσοδάνεια που έχουν δοθεί σε εκδοτικά συγκροτήματα

Economist: Καμία καταδίκη «διάσημου» φοροφυγά


Μολονότι υποσχέθηκε στους διεθνείς πιστωτές ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πάνε φυλακή, η Ελλάδα δεν έχει καταδικάσει ακόμη κανέναν «μεγάλο», σημειώνει σε άρθρο του το περιοδικό Economist.

Υπό τον τίτλο «Αμφιβολίες για την επαγγελματική απόδοση» το κορυφαίο βρετανικό περιοδικό αναφέρεται στη διάσημη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι για την ώρα οι αξιωματούχοι που έχουν αναλάβει την πάταξη της φοροδιαφυγής σέρνουν τα πόδια τους όταν πρόκειται για μεγαλόσχημα ονόματα που αφορούν «πολιτικούς, ποδοσφαιριστές, διακεκριμένους δικαστές και γιατρούς».

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

16 μήνες φυλάκιση στον Αθ. Ζιώγκο


Με ψήφους 3-2 το πενταμελές Εφετείο Λάρισας καταδίκασε χθες σε 16 μήνες φυλάκιση τον πρώην δήμαρχο του Καποδιστριακού Δήμου Οιχαλίας Τρικάλων και νυν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Φαρκαδόνας Αθανάσιο Ζιώγκο, για παράνομες μεταδημοτεύσεις εκλογέων.
Στη δίκη η οποία διήρκεσε δύο ημέρες και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα, εξετάστηκε η περίπτωση 195 μεταδημοτεύσεων ενώ στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν και 17 πολίτες για έκδοση και χρήση ψευδών βεβαιώσεων οι οποίοι τελικώς αθωώθηκαν.

Τι αλλάζει στους μισθούς του Δημοσίου


Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών

Το τελευταίο επίδομα Χριστουγέννων -ή, τουλάχιστον, ότι έχει απομείνει από αυτό- θα λάβουν φέτος οι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού από το νέο έτος καταργούνται τα δώρα και τα επιδόματα αδείας, ενώ γίνονται και οι νέες περικοπές μισθών. Ακόμη αναστέλλεται η καταβολή του Κινήτρου Επίτευξης Στόχων, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ εξισώνονται με εκείνους του “στενού” δημόσιου τομέα.

Γιατί η δεξιά ΝΔ έγινε πάλι κόμμα εμφυλιοπολεμικό


Γιώργος Δελαστίκ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προχθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία επετίθετο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας δήθεν σε ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό των αστυνομικών δυνάμεων.

Αυτό που σόκαρε δεν ήταν η πολιτική αντιπαράθεση. Αυτή ήταν αναμενόμενη. Προξένησε όμως τεράστια εντύπωση η γλώσσα στην οποία ήταν συντεταγμένη - γλώσσα προσομοιάζουσα προς εκείνη δεξιών παρακρατικών συμμοριών της πρώτης μετεμφυλιοπολεμικής δεκαετίας του 1950.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Το χαράτσι "επιστρέφει"... μέσω Αρείου Πάγου!


Παρά την απόφαση του Πρωτομελούς Πρωτοδικείου, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να συνεχιστεί η συνείσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ (χαρατσιού) με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και επί τούτου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΗ, απ' όπου έγινε γνωστό ότι, το ελληνικό δημόσιο θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και αναίρεση της απόφασης ώστε να εκδικαστεί κατευθείαν από τον Άρειο Πάγο.

Κατάληψη του Δημαρχείου Τρικάλων σήμερα


Με κατάληψη του Δημαρχείου απαντούν σήμερα Παρασκευή 7/12/12 από τις 11 το πρωί έως το πέρας του ωαρίου, οι υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων, ενώ θα πραγματοποιήσουν και γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου για λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Οι 16 λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές


Η επιτροπή Ανταγωνισμού τα βλέπει και δεν κάνει τίποτα

Δεκαέξι διαχρονικές στρεβλώσεις και διαρθρωτικά ζητήματα ανεβάζουν τις τιμές, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.
Στα αίτια η ΕΑ παραθέτει την ύπαρξη καρτέλ, την έλλειψη ελληνικής παραγωγής, την ύπαρξη μεσαζόντων κλπ.

ΝΥΤ: Πώς η ολιγαρχία εμποδίζει την ανάκαμψη


Με αφορμή την υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, οι New York Times φιλοξενούν εκτενές άρθρο αναφορικά με τις σχέσεις επιχειρηματιών-πολιτικών προσώπων και το πώς αυτές εμποδίζουν την ανάκαμψη της χώρας.
Ένας δυναμικός επιχειρηματίας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, φαινόταν να αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη νέα εποχή για την Ελλάδα. «Θάμπωσε» τον παραδοσιακό επιχειρηματικό κόσμο της χώρας με το στήσιμο μιας αυτοκρατορίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, λίγα μόλις χρόνια αφότου κληρονόμησε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στα 18 του. Προσπαθώντας να γίνει αποδεκτός στους κύκλους της ελίτ, έδινε αφειδώς χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και καλλιέργησε δεσμούς με τα ηγετικά πολιτικά κόμματα.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΝΔ: Οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ξανακάψουν αύριο την Αθήνα


Με μία δριμύτατη ανακοίνωση ιδιαίτερης έντασης η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωσή του για συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια για την 4η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δράση των κουκουλοφόρων στην Αθήνα και κάνει λόγο για σχέδιο να κάψει για μια ακόμη φορά την Αθήνα.

Νέα Ασκληπιού και ξερό ψωμί!


@ Βγήκα μια βόλτα χθες το πρωί στην Ασκληπιού και η θέα της με… συνεπήρε! Ανοίγει το μάτι σου ρε αδελφέ!! Και ας λένε οι πολέμιοι ότι χάλασε η Ασκληπιού… ΟΧΙ κύριοι, τώρα έγινε η Ασκληπιού. Τώρα δείχνει τη φινέτσα της! Πολύ καλά έκανε ο κ. Λάππας. Θα μπορούσε ακόμη περισσότερα αν το ήθελε. Να γίνει όπως παλιά… Να το ευχαριστηθούμε λίγο εμείς οι πιο παλιοί!!!
@ Πολλή ρουφιανιά ρε παιδί μου, πάρα πολλή… Δεν ξέρεις κατά που να κάνεις…

Ο Μιχάλης Ταμήλος τώρα δικαιώνεται!


Φρικτά παράπονα έκανε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ταμήλος, για τις συνθήκες που διεξάγονται οι Επιτροπές και για τον χρόνο που χάνεται σε αυτές. Οι ενστάσεις του εξετάστηκαν και ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να μπορεί να τα ξύνει ελεύθερα αυτές τις ώρες και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος στο σπίτι.

Η madam Σούλα στους New York Times (Βίντεο)


Εκτός από το χρέος, τα ομόλογα, την απόφαση του Eurogroup και τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, η εφημερίδα «New York Times» αναφέρεται σε μια πρώην ιερόδουλη και νυν ιδιοκτήτρια δύο πολυτελών οίκων ανοχής στη Λάρισα, η οποία ενισχύει οικονομικά ποδοσφαιρική ομάδα, προκαλώντας αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.
Σε εκτενές δημοσίευμα, η εφημερίδα παρουσιάζει την 67χρονη Σούλα Αλευρίδου ή τη «Μαντάμ Σούλα», όπως είναι γνωστή σε αυτά τα μέρη, και η οποία, κατά το τελευταίο διάστημα, είναι χορηγός στη φανέλα της μικρής ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Βουκεφάλας».

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μαγκιά είναι να νικήσεις τον Αναστασιάδη στο γηπεδό του κι όχι να τον βάλεις φυλακή


Από τον Βασίλη Μπόνιο

Για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη ανασύρει στην επιφάνεια το γνωστό σήριαλ του Θέμου Αναστασιάδη με τα 5 εκατομμύρια και παίζεται η είδηση στο Μega για να πει ο κοσμάκης τους «κοίτα να δεις τα λαμόγιο ο Θέμος πως τη βγάζει καθαρή». Αυτό θέλουν να πετύχουν οι αντίπαλοί του στο χώρο των ΜΜΕ μια και απ’ όσο γνωρίζουμε ο Αναστασιάδης έχει κάνει ρύθμιση και εκκρεμεί μια δίκη στα φορολογικά δικαστήρια.

Παράνομη η είσπραξη του χαρατσιού από τη ΔΕΗ


Παράνομη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Έρχονται ραβασάκια σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ!


Με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων και καταθέσεων και κινητών περιουσιακών στοιχείων απειλούνται όσοι δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ του 2011 μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «ραβασάκια» για τα απλήρωτα χαράτσια θα αποσταλούν σε περίπου 350.000 ιδιοκτήτες.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Φόρος σοκ 45% για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ


Το αργότερο την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς τότε εκπνέει η καταληκτική προθεσμία που έχει δώσει στην Κυβέρνηση η τρόικα.

Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ…


@ Αλήθεια, μπορεί κάποιος να μας πει από τι και ποιους κινδυνεύει ο π. βολευτής Σωτήρης Χατζηγάκης; Από τον… κακό του εαυτό ίσως…

@ Αλήθεια ξέρουμε τι πληρώνουμε σε φόρους πλέον; Έχουμε χάσει πια τη... μπάλα! Φόροι για όλους και για όλα. Από όλα έχει ο μπαξές… Ακόμα και για τους άνεργους. Μα που ζουν αυτοί του Αθηνοκεντρικού κράτους; Σε γυάλα; Έτσι όπως

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΕΣΗΕΑ: Φίμωση των περιφερειών η κατάργηση των 26 δημοσιογράφων


Φίμωση ενός «εξαιρετικά επιτυχημένου θεσμού» χαρακτηρίζει η ΕΣΗΕΑ την κατάργηση των 26 δημοσιογράφων στις περιφέρειες: «Η κατάργηση και των 26 θέσεων δημοσιογράφων στις 31/12/2012, οι οποίοι εργάζονται στα Γραφεία Τύπου των Περιφερειών, με κυβερνητική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο, αποτελεί μια απροκάλυπτη επίθεση κατά της ενημέρωσης.

Φαρμακοποιοί: Θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ


Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν στη γενική τους Συνέλευση που διεξήχθη το Σάββατο συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Σε διαθεσιμότητα 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι κάθε τρίμηνο


Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο. Πιο αναλυτικά, στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω

Ξωτικά και άλλα


@ Όλοι ήταν εκεί, τα… ξωτικά. Θαυμάστε τους!

@ Κώστας Σκρέκας, ο ατσαλάκωτος βολευτής που μας έχει πρήξει με τις… θεμελιώδεις παρεμβάσεις και δηλώσεις του. Έλεος πια...

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

μινεστρόνε: μεγάλη, νόστιμη, χορταστική


by pandespani

Μinestrone σημαίνει κυριολεκτικά η μεγάλη σούπα/minestra (η ιταλική κατάληξη -one/a/o αυξάνει γενικώς το μέγεθος της έννοιας της λέξης, στην οποία προστίθεται). Μια μεγάλη σούπα λοιπόν, πηχτούτσικη και χορταστική από πολλά και διάφορα λαχανικά εποχής, με ή χωρίς όσπρια, με ή χωρίς pasta (την μικρή-μικρή) ή ρύζι, ακόμη και με ή χωρίς κομματάκια κρέας. Γενικά, μάλλον έχετε μεγάλη ελευθερία να κάνετε την …

"Tamilos-anaptixi">Η νέα επικοινωνιακή καταιγίδα του Αντώνη Σαμαρά, μόλις άρχισε!


Από την Ιόλη Πιερίδη

Ημίγυμνες καλόγριες χορεύουν στους ρυθμούς του dj Luciano ενώ ακούγεται ο Καλίνικος να αποκαλεί «ερείπια» τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα, εξαιτίας του άγχους τους να σώσουν την Ελλάδα. Στο βάρος του κωλόμπαρου ένα δάκρυ κυλά από τα μάτια του Σκανδαλίδη, καθώς επιστρέφει βουρκωμένος από την εξορία για να σώσει την πολιτική συμμορία του ΠΑΣΟΚ από τα νύχια του Βενιζέλου.

Την Κυριακή η μεγάλη συναυλία Stavento – Έλενας Παπαρίζου στο «Μύλο των Ξωτικών»


Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν, τα φουγάρα ππήραν μπροστά και η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή ετοιμάστηκε για να υποδεχτεί από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί

Ωράριο λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου - Κοινωνικού Φαρμακείου


Για το διάστημα από 3/12 έως 7/12

Από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 ξεκινά πειραματικά τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο που δημιουργήθηκε από το Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων για τους ανασφάλιστους Τρικαλινούς.

Οι Blues Trackers στην «Κεντρική Πλατεία»


Οι Blues Trackers αριθμούν πάνω από δέκα χρόνια ζωής στην μουσική σκηνή της χώρας, έχοντας πίσω τους έναν πολύ μεγάλο αριθμό εμφανίσεων σε μουσικά δρώμενα σε όλη τη χώρα.

Το σφιχτοδεμένο γκρούπ του θεσσαλικού κάμπου παρουσιάζει ηλεκτρισμένες blues διασκευές από ένα μεγάλο φάσμα μουσικών επιρροών που ξεκινάει από το Chicago blues του Muddy Waters και φτάνει μέχρι και την funky disco του Marvin Gaye.